Cei doi președinți au avut un prim schimb de replici în fața presei, înainte de discuțiile oficiale la care participă și miniștrii de Externe Antony Blinken și Sergei Lavrov. Vladimir Putin a spus că speră să aibă o discuție „productivă”, iar președintele american a arătat că întâlnirile față în față sunt necesare și că „important este să ne dăm seama ce interese comune avem”.

În momentul apariției celor doi președinți, Biden și Putin, însoțiți de președintele elvetian Guy Parmelin, unul dintre corespondenții Bloomberg la summitul de la Geneva a reușit să rostească în strigăt o întrebare referitoare la Aleksei Navalnîi către președintele rus. Putin a auzit-o, dar nu a răspuns. În schimb, președintele Biden a zâmbit puternic.

„Biden este un profesionist şi cu el trebuie lucrat atent, pentru a nu rata ceva. El personal nu va rata nimic, vă asigur”, a spus Putin.

De asemenea, potrivit preşedintelui rus, Biden ştie ce vrea să obţină şi acţionează foarte abil în comunicarea liberă.

Totodată, Vladimir Putin şi-a exprimat speranţa că „pe Joe Biden îl vor lăsa să lucreze liniştit”. „Sper foarte tare că nu se va întâmpla ca în anii trecuţi şi pe el (preşedintele SUA, Joe Biden) îl vor lăsa să lucreze liniştit”, a spus liderul rus.

„Preşedintele Biden i-a oferit preşedintelui Putin o pereche de ochelari «Aviators» de la Randolph USA. În 1978, Randolph şi armata au produs HGU-4/P Aviator pentru piloţi de vânătoare. De atunci, ei le livrează armatei americane şi partenerilor din NATO ochelarii lor de nivel înalt şi durabili, produşi în fabrica din Massachusetts”, declară oficialul citat.

Președintele american apare frecvent în fotografii purtând ochelari de soare de aviator în timp ce călătorește.

Președintele Joe Biden a spus după întâlnirea cu Vladimir Putin că și-a atins obiectivul pe care și-l propusese la acest summit: „Am făcut ceea ce aveam de făcut”, a afirmat liderul de la Casa Albă într-o conferință de presă în care a anunțat că a avut o discuție „bună” și „pragmatică” cu omologul rus, termeni care s-au regăsit și în conferința de presă susținută de liderul de la Kremlin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.