Mutua Madrid Open (1000), care se va desfășura în perioada 29 aprilie – 8 mai 2021, se vede în direct și în exclusivitate pe Digi Sport 2 și pe Digi Sport 4. De asemenea, competiția va putea fi urmărită și pe Digi Online și live text pe digisport.ro. Turneul găzduit de La Caja Magica este patronat de românul Ion Țiriac și se va disputa cu spectatori în tribune, până la 40% din capacitatea arenei..Simona Halep debutează la Madrid împotriva Sarei Sorribes Tormo (locul 46 WTA), pe care a mai întâlnit-o în primul tur de la Roland Garros 2020, unde Simona a învins cu 6-4, 6-0. După eliminarea de saptamana trecuta, de la Stuttgart, Halep a declarat că abia așteaptă să joace la Madrid, unde a câștigat în 2016 și 2017:O să învăț din înfrângerea cu Sabalenka și o să joc mai bine în următorul meci. Este un turneu special, pentru că este al domnului Țiriac și mereu mă simt extraordinar de bine acolo. Îmi plac condițiile de acolo, sunt răsfățată la Madrid. O să am oameni dragi lângă mine, vine și prietenul meu. O să fie un turneu frumos indiferent de rezultat, așa că o să mă bucur din plin”, a declarat Simona Halep, într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

Ediția din 2021 a turneului a fost extinsă la două săptămâni, iar la competiția din capitala Spaniei și-au anunțat prezența mare parte dintre jucătoarele din Top 40 WTA. Serena Williams a spus pas turneului încă de la început, în timp ce sora sa, Venus Williams, a intrat pe tabloul principal mulțumită unui wild card. Mai multe jucătoare au renunțat pe ultima sută de metri, printre care și Sofia Kenin, Caroline Garcia, Donna Vekic, Danielle Collins, Sloane Stephens și Eugenie Bouchard. Bianca Andreescu a fost testată pozitiv cu COVID-19 la sosirea la Madrid și va rata participarea la acest turneu.

Vestea bună este că Sorana Cîrstea, câștigătoarea turneului de la Istanbul, a primit un wild card din partea organizatorilor competiției din capitala Spaniei și se va afla pe tabloul principal. După săptămâna excelentă de la Istanbul, sportiva din România a făcut un salt de nouă poziții în ierarhia WTA, unde, după ultima actualizare, ocupa poziția 58. Ana Bogdan și Irina Begu au reușit să treacă de calificări, ajungând pe tabloul principal.

WTA Madrid este un turneu de categorie 1000, se desfășoară pe zgură și este dotat în acest an cu premii totale în valoare de 2.549.150 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.