O echipă integrată de specialiști în tranzacții ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a asistat acționarii firmei românești de software Gemini CAD Systems în tranzacția de vânzare a pachetului majoritar de acțiuni către grupul francez Lectra.

În cadrul procesului de vânzare, D&B și PwC Români au asistat vânzătorii pentru revizuirea și negocierea contractului de vânzare-cumpărare. Tranzacția a fost semnată în luna septembrie 2021, iar pachetul majoritar de acțiuni urmează să fie preluat de Lectra în scurt timp.

”Această tranzacție reprezintă un pas foarte important pentru dezvoltarea viitoare a companiei pe care am înființat-o în urmă cu  17 ani și mă bucur că în acest proces am beneficiat de  sprijinul și expertiza echipei de avocați și consultanți ai D&B și PwC România. Le mulțumesc și sunt convins că alături de Lectra vom accelera creșterea și vom contribui la transformarea digitală în sectorul de fashion”, a declarat Traian Luca, CEO și acționar Gemini CAD.

“Ne bucurăm că am reușit să încheiem încă o tranzacție de succes pentru antreprenorii români. Tehnologia este un accelerator al tranzacțiilor pe piața de M&A din România și are influență asupra tuturor sectoarelor economice. Credem că această tendință va continua, având în vedere interesul crescut al companiilor pentru soluții inovatoare, prin care să devină mai eficiente și competitive”, spune Anda Rojanschi, Partener coordonator al practicii M&A din cadrul D&B David și Baias.

“Sectorul IT este unul extrem de competitiv, în care modelele de afaceri sunt în schimbare rapidă. În ciuda efectelor provocate de pandemia globală COVID-19, sectorul tehnologic a fost rezilient și, în multe privințe, a beneficiat de criză. Gemini CAD Systems este o companie inovativă, iar tranzacția cu Lectra se încadrează în curentul de consolidare intersectorială – marii jucători strategici achiziționează companii IT agile care pot augmenta valoarea produselor și serviciilor oferite”, a precizat George Ureche, coordonator al practicii M&A din cadrul PwC România.

Echipa D&B David și Baias care a încheiat tranzacția a fost coordonată de Anda Rojanschi, Partener și a fost formată din Romana Petre, Avocat Senior, și Cristina Păduraru, Avocat Senior Coordonator.

 

Echipa PwC România a fost coordonată de George Ureche, Director, Liderul practicii de M&A, care a fost asistat de Marina Pavel, Manager.

 

Compania Gemini CAD Systems Iași a fost fondată în anul 2004 şi produce soluții software pentru firmele din industria modei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.