Domeniul esteticii nu a scăpat de efectele inflației, însă, deocamdată, modificările prețurilor nu au influențat și numărul solicitărilor, ci au evidențiat și mai mult nevoia pacienților români de a se simți în siguranță atunci când trebuie să treacă printr-o intervenție.
”Într-o perioadă inflaționistă cu prețuri în creștere, cheltuielile privind apetitul românilor pentru intervenții estetice s-a transpus într-o creștere de 12% a numărului interventiilor față de cele realizate în anul 2021. Ce a devenit însă evident pentru noi în această perioadă este faptul că indiferent de costuri, mai presus de toate, pacienții își doresc să se simtă în siguranță și confort atunci când au nevoie de o intervenție. Vorbim aici despre fluxurile din spital, despre opțiunile suplimentare pe care pacienții le au și până la aparatura medicală performantă și consumabilele medicale – implanturi, fire de sutură, substanțe anestezice – achiziționate doar de la liderii mondiali din domeniu”, a declarat Andreea Constantin-Vîlcioiu, director general al Spitalului Zetta.
În acest context, planurile de dezvoltare înglobează în 2023 o nouă poziționare pentru Spitalul Zetta, care se transformă în primul hub medical de Chirurgie Plastică din România cu rolul de a asigura pacienților mai multe servicii de asistență medicală sub un singur acoperiș, facilitând accesul la îngrijirea pe care aceștia și-o doresc.
În anul 2022, din totalul de 3.185 de operații realizate, 44% au fost estetice și 56% reconstructive. Astfel de intervenții, unele în premieră pentru România, necesită o varietate de servicii de asistență medicală într-un singur loc – one stop shop, dar și o coordonare perfectă între medici experimentați cu specialități diferite. ”Tocmai de aceea un hub medical se traduce în o experiență mai bună pentru pacient și o satisfacție crescută în ceea ce privește îngrijirea primită. Avem deja experiența a zece ani de activitate și peste 14.000 de intervenții care au dovedit acest lucru. Totodată, centralizarea serviciilor de asistență medicală într-un hub medical poate duce la creșterea eficienței și la economii de costuri pentru pacienți, precum și pentru furnizorii de servicii medicale și echipele medicale”, a completat directorul general al Spitalului Zetta.
Potrivit unui studiu al Societății Internaționale de Chirurgie Plastică Estetică (ISAPS), la nivel mondial se observă o creștere de 18.5% în interesul față de intervențiile chirurgicale estetice, mai ales în ceea ce privește intervențiile asupra extremităților sau de tip “total body”. În România, cele mai solicitate intervenții au fost augmentarea mamară cu implant, mărirea buzelor, blefaroplastie și rinoplastiile.
Despre Spitalul Zetta:
De zece ani, Spitalul Zetta, primul hub medical de Chirurgie Plastică din România, se remarcă prin tehnologii avansate, echipamente moderne și personal medical calificat și experimentat. Dotările spitalului sunt excepționale. Aparatura medicală și consumabilele medicale (implanturi, fire de sutură, substanțe anestezice, tot ce se consumă în timpul operațiilor și al tratamentelor) sunt achiziționate doar de la liderii mondiali din domeniu.
Spitalul Zetta este alegerea celor mai buni medici din domeniul chirurgiei plastice și specialităților conexe din întreaga țară pentru a oferi pacienților o gamă largă de proceduri chirurgicale și non-chirurgicale cu scopul de a-i ajuta să își atingă obiectivele estetice și de sănătate.
În cadrul Spitalului Zetta au fost realizate peste 14.000 de operații de chirurgie plastică – estetică și microchirurgie reconstructivă, chirurgia mâinii, ortopedie, chirurgie buco-maxilo-facială și chirurgie generală. Gama serviciilor oferite include atât proceduri minim-invazive, cât și intervenții chirurgicale, în cei 10 ani realizându-se toate tipurile de intervenții din domeniul chirurgiei plastice, de la operații simple, până la cele cu un grad înalt de dificultate.