Corpul european de solidaritateCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent este un program al UE destinat tinerilor care doresc să participe la activități de solidaritate în diverse domenii, de la ajutorarea persoanelor defavorizate, până la acțiuni în domeniul sănătății și al mediului, în întreaga UE și în afara granițelor sale.

Pornind de la Anul european al tineretuluiCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent, cererea de propuneri urmărește să creeze mai multe oportunități de solidaritate pentru tineri, punând la dispoziție peste 142 de milioane EUR. Cererea va finanța activități de voluntariat, proiecte de solidaritate conduse de tineri, echipe de voluntariat în domenii cu prioritate ridicată, axate pe acordarea de ajutor persoanelor care fug din calea conflictelor armate și altor victime ale dezastrelor naturale sau nenaturale, precum și pe prevenirea, promovarea și sprijinul în domeniul sănătății și pe următoarea ediție a Corpului voluntar european de ajutor umanitar.

Prezenta cerere de propuneri oferă, de asemenea, participanților posibilitatea de a contribui la operațiunile de ajutor umanitar în întreaga lume. Cu ajutorul Corpului voluntar european de ajutor umanitar, se are în vedere dezvoltarea solidarității între organizațiile și voluntarii din statele membre, țările terțe asociate la program[i] și persoanele și comunitățile din afara Uniunii Europene. Prin urmare, primii voluntari vor fi mobilizați în proiecte pe tot cuprinsul globului.

Programul este deschis tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, în cazul activităților de solidaritate care abordează provocările societale, și celor cu vârste între 18 și 35 de ani, în cazul activităților de ajutor umanitar internațional.

Tinerii care doresc să participe la activitățile Corpului european de solidaritate trebuie să se înregistreze pe portalul Corpului european de solidaritateCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent, unde pot căuta și găsi organizații care pun în aplicare proiecte. Grupurile de tineri înregistrați pe portalul Corpului european de solidaritate pot solicita finanțare și pentru proiecte de solidaritate conduse de ei înșiși.

Orice organism public sau privat poate solicita finanțare pentru a desfășura activități în cadrul programului „Corpul european de solidaritate” pe baza unei etichete de calitate, care certifică faptul că este în măsură să desfășoare activități de solidaritate de înaltă calitate în conformitate cu principiile, obiectivele și cerințele programului. Aceste organisme își pot prezenta candidatura cu ajutorul agențiilor naționale ale Corpului european de solidaritateCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent, situate în toate statele membre ale UE și în toate țările terțe asociate la program, sau, în cazul acțiunilor centralizate, cu ajutorul Agenției Executive Europene pentru Educație și CulturăCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent (EACEA). Cererea de propuneri enumeră diferitele tipuri de acțiuni, criteriile lor de eligibilitate și termenele de depunere a candidaturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.