Outbreak of Chinese influenza - called a Coronavirus or 2019-nCoV, which has spread around the world. Danger of a pandemic, epidemic of humanity. Human cells, the virus infects cells, 3d illustration

Capitala a intrat oficial în scenariul roșu după creșterea ratei de incidență la o valoare mai mare de 3 la mie.

Pe lângă restricțiile existente, va intra în vigoare criteriul ratei de vaccinare în rândul angajaţilor din sistemul de învăţământ. Astfel, dacă procentul de imunizare în şcoli este mai mic de 60%, elevii vor face cursuri online, iar copiii de grădiniţă vor sta acasă.

De la pragul de 3 la mie al ratei de incidență, restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și alte activități mai pot funcționa până la maximum 30% din capacitate, în intervalul 05:00-22:00, iar comitetul pentru situații de urgență trebuie să adopte o hotărâre în acest sens. Legat de măsuri pentru prevenirea aglomerației în mijloacele de transport prefectul a spus că se caută soluții. Ea a amintit că anterior, când rata de infectare a fost ridicată, Metrorex și STB au suplimentat trenurile, respectiv autobuzele.

„În zilele următoare vom avea noi întâlniri să vedem dacă este necesară în acest context o eventuală suplimentare”, a declarat Alexandra Văcaru într-o conferință de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.