Atos anunță că a devenit Official Technology Partner pentru UEFA National Team Football (UNTF). Noul parteneriat, ce se va desfășura pe o perioadă de 8 ani, presupune furnizarea de suport tehnic pentru UNTF și pentru competițiile sale, fiind fundamental pentru evoluția tehnologică a organizației.

Pe măsură ce turneele și competițiile de fotbal devin din ce în ce mai conectate, dar și mai vizionate de către publicul european și nu numai, un partener tehnologic de încredere va ajuta UEFA să răspundă provocărilor tehnice, dar și să introducă noi inovații și sisteme mai eficiente. Ca parte din acest parteneriat, Atos va ajuta UEFA să administreze, să îmbunătățească și să optimizeze peisajul tehnologic complex, dar și operațiunile, cu un scop general de a organiza și susține evenimentele echipelor naționale de fotbal în următorii ani, inclusiv UEFA, EURO, fazele finale UEFA Nations League, calificările din cupele europene, campionatele U-21 și Futsal EURO.

Pentru a atinge aceste obiective, Atos se folosește de vasta experiență dobândită în domeniul sportiv, combinată cu expertiza tehnologică și buna înțelegere a ecosistemului sportiv global, pentru a putea administra date critice și sisteme IT în timpul evenimentelor de amploare.

Atos este Partener IT Global pentru Jocurile Olimpice și desfășoară în prezent pregătiri pentru Olimpiadă, dar și pentru Jocurile Paralimpice de la Paris, din 2024. De asemenea, Atos este Partener Tehnologic și pentru Servicii Digitale al Comitetului Olimpic European pentru următoarele ediții ale Jocurilor Europene, până în 2027.

Atos va oferi o soluție IT end-to-end comprehensivă și sigură

Atos va menține și va dezvolta în continuare sistemul critic de aplicații ale UEFA, pentru furnizarea de servicii cu privire la meciurile echipelor naționale de fotbal. Atos se va folosi de expertiza sa în domeniul sporturilor și al evenimentelor sportive majore pentru a susține UEFA în toate activitățile sale referitoare la planificare IT, organizare și operațiuni.

UEFA organizează unele dintre cele mai prestigioase și vizibile evenimente din industria sportivă. Pentru a putea oferi cea mai bună experiență tuturor părților implicate, securitatea cibernetică este vitală. Atos va fi responsabilă pentru administrarea și securizarea ecosistemului cloud-hibrid, dar și a infrastructurii necesare pentru găzduirea serviciilor, aplicațiilor și datelor UEFA. Atos va folosi serviciile sale de securitate cibernetică de ultimă generație, de la managementul identității și al accesului, până la detectarea avansată a incidentelor și pregătirea răspunsurilor, anticipând, monitorizând și rezolvând orice potențială amenințare în timp util.

În plus, pe lângă activitățile referitoare la organizarea evenimentelor UEFA, Atos va oferi o gamă completă de servicii – cu un spațiu de lucru digital avansat, suport pentru utilizatori și soluții de rețea – pentru a optimiza operațiunile IT ale UEFA și pentru a îmbunătăți experiența internă de utilizare. Atos va colabora îndeaproape cu UEFA pentru a susține strategia de business a organizației, oferind eficiență și inovare în ecosistemul IT, astfel încât fanii și întreaga familie fotbalistică din Europa să beneficieze de o experiență la nivel înalt.

”Ne bucurăm să pășim într-o nouă fază a dezvoltării tehnologice, prin intermediul acestui parteneriat cu Atos și suntem încântați că vom lucra cu echipele Atos în următorii ani”, a declarat Stephane Igolen, Services and Management Director în cadrul UEFA.

”Lumea întreagă devine din ce în ce mai digitalizată, iar având Atos alături ca partener tehnologic, ne asigurăm că vom avea la dispoziție toată expertiza necesară pentru a furniza competițiile noastre către milioane de fani din întreaga lume”, a afirmat Guy-Laurent Epstein, Marketing Director al UEFA.

”Ne bucură că îndelungata istorie a Atos în domeniul sportiv continuă să aibă pagini scrise pe noi terenuri. Fotbalul este cel mai popular sport din Europa și ne-am luat angajamentul de a-l face și mai vizibil, dar și mai accesibil pentru toată lumea, datorită parteneriatului prin care UEFA își accelerează transformarea digitală. Este o victorie importantă pentru Atos, ce dovedește că Grupul nostru este bine poziționat pentru a lucra de la egal la egal cu noi clienți, pe termen lung”, a transmis Nourdine Bihmane, Co-CEO responsabil pentru Tech Foundations, Atos.

”Echipele noaste își vor folosi expertiza în cloud, securitate cibernetică, integrare, suveranitate digitală și servicii digitale pentru locul de muncă pentru a administra și moderniza infrastructura tehnologică a UEFA, oferind evenimente de excepție pentru toți fanii fotbalului. Astăzi, o nouă poveste sportivă și tehnologică începe să fie scrisă”, a declarat Patrick Adiba, CEO Major Events și Tech Foundations Chief Revenue Officer în cadrul Atos.

Atos este singura companie internațională de servicii IT care are o divizie dedicată pentru Sporturi și Evenimente Majore. Pentru a afla mai multe despre soluțiile Atos în domeniul sportiv și al evenimentelor de anvergură, accesați https://atos.net/en/industries/sports-major-events

 

###

 

Despre Atos SE

Atos este lider global în transformarea digitală, cu 112.000 de angajați și venituri anuale de cca. 11 miliarde de euro. Numărul 1 european în securitate cibernetică, cloud și calcul de înaltă performanță, Grupul Atos oferă soluții personalizate end-to-end pentru toate industriile din 71 de țări. Un pionier în servicii și produse de decarbonizare, Atos se angajează să facă un digital sigur și decarbonizat pentru clienții săi. Atos este o SE (Societas Europaea) și este listată la Euronext Paris.

Scopul Atos este de a ajuta la proiectarea viitorului spațiului informațional. Expertiza și serviciile sale sprijină dezvoltarea cunoștințelor, educației și cercetării într-o abordare multiculturală și contribuie la dezvoltarea excelenței științifice și tehnologice. În întreaga lume, Grupul le permite clienților și angajaților săi, precum și membrilor societăților în general să trăiască, să lucreze și să se dezvolte sustenabil, într-un spațiu informațional sigur și securizat.

 

Despre Atos SE

Atos este lider global în transformarea digitală, cu 112.000 de angajați și venituri anuale de cca. 11 miliarde de euro. Numărul 1 european în securitate cibernetică, cloud și calcul de înaltă performanță, Grupul Atos oferă soluții personalizate end-to-end pentru toate industriile din 71 de țări. Un pionier în servicii și produse de decarbonizare, Atos se angajează să facă un mediu digital sigur și decarbonizat pentru clienții săi. Atos este o SE (Societas Europaea) și este listată la Euronext Paris.

Scopul Atos este de a ajuta la proiectarea viitorului spațiului informațional. Expertiza și serviciile sale sprijină dezvoltarea cunoștințelor, educației și cercetării într-o abordare multiculturală și contribuie la dezvoltarea excelenței științifice și tehnologice. În întreaga lume, Grupul le permite clienților și angajaților săi, precum și membrilor societăților în general să trăiască, să lucreze și să se dezvolte sustenabil, într-un spațiu informațional sigur și securizat.

Atos România a încheiat anul 2021 cu peste 3.000 de angajați în sediile din București, Brașov, Iași și Timișoara, specialiștii noștri deservind mai mult de 300 clienți din 15 țări. Compania are parteneriate cu instituții de apărare, securitate cibernetică, știință și sănătate, fiind una dintre cele mai importante organizații franceze de pe piața din România.

În 2022, Atos România a primit certificarea de Great Place To Work, una dintre cele mai prestigioase la nivel internațional.

La nivel Global, pe lângă continuarea parteneriatului cu IOC (International Olympic Commitee) – Atos fiind din 1992 partener IT oficial al Jocurilor Olimpice si Paralimpice – aș aminti că suntem printre jucătorii importanți la nivel european în servicii de Cloud și High Performance Computing și, cel mai recent, am devenit numărul 1 în lume în Managed Security Services.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.