Doar sapte state mai asteptau miercuri rezultatul alegerilor prezidentiale americane de marti si ele vor decide invigatorul scrutinului, potrivit presei americane.

Cursa prezidențială strânsă din acest an va duce, cel mai probabil, la numeroase contestații legale. Echipele de campanie ale lui Trump și Biden au angajat în ultimele luni numeroși avocați și experți legali, anticipând lupte în tribunale.

Autoritatile electorale din statul Nevada au anuntat ca opresc pana maine numararea voturilor prin posta. Joe Biden conduce in acest stat esential cu mai putin de 9.000 de voturi.

 Principalelor canale media din SUA oferta proiectii aproximativ asemanatoare ale rezultatelor alegerilor, avantajul este usor de partea lui Joe Biden. Asta desi Trump a revendicat victoria. Sunt asteptate rezultatele din aproximativ 8 state importante, care pot rasturna scorul: Georgia, Carolina de Nord, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Nevada, Arizona si Alaska.

CNN – Joe Biden- 224 vs Donald Trump- 213;

NYT – Joe Biden- 227 vs Donald Trump- 213;

FoxNews – Joe Biden- 238 vs Donald Trump- 213;

The Washington Post – Joe Biden- 224 vs Donald Trump- 213;

NBCNews– Joe Biden- 224 vs Donald Trump- 213.

Joe Biden are un avantaj de aproximativ 2,4 milioane de voturi la nivel național în acest punct al numărătorii, iar cifra finală ar putea depăși scorul candidatei democrate din 2016, Hillary Clinton, care a câștigat votul popular la o diferență de 2,8 milioane. Votul popular nu contează, însă în alegerile prezidențiale americane, fiind important doar scorul în colegiul electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.