Un munte de deșeuri. O mare de otravă. Interese meschine. Autorități nepăsătoare și victime nevinovate! – Oameni și gunoaie, un reportaj semnat de Alex Dima, despre situația din Maramureș și rezolvarea ei care întârzie, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

 

Baia Mare este înconjurată de munți, mai nou și de munți de gunoaie. În urmă cu 10 ani a fost ales dealul Urniturii pentru a construi o groapă de gunoi. Au trecut 10 ani și maramureșenii încă nu au rezolvare pentru această poveste. S-au cheltuit, însă, zeci de milioane de euro.

 

Aproape 200 de mii de tone de gunoi stau, de câțiva ani, mărturie a incompetenței autorităților din Maramureș. În alt colț de oraș zac alte 20 de mii de tone de gunoi înghesuit în baloți. Pe malul Săsarului e gunoiul aruncat ani la rând de primărie. Orașul e înconjurat de halde de steril din care otrava se scurge în ape. Acestă parte de România e otravită și își omoară încet, dar sigur, oamenii.

 

Ani la rând, cei responsabili n-au fost în stare să construiască o groapă de gunoi. Bani au avut, dar i-au cheltuit fără rezultat. Duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!, vedem cine sunt vinovații și, mai ales, cum acționează autoritățile locale pentru rezolvarea situației.

 

Emisiunea România, te iubesc! poate fi vizionată, în avans, pe VOYO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.