Cererea mare de consumabile medicale și nevoia de produse de calitate, care oferă protecție sporită în lupta cu bacteriile și virusurile, în contextul crizei sanitare cauzate de pandemia de COVID – 19, determină multe companii să își transforme afacerile, pentru a răspunde cerințelor actuale din piață.

Este și cazul Berende, firmă de familie din Satu Mare, cu peste 20 de ani de experiență în producția de încălțăminte cusută manual. Compania a îmbunătățit saboții medicali pe care îi produce de mulți ani și a lansat un nou produs: saboți medicali tratați antibacterian.

În acest context, producătorul din Satu Mare a conceput un model de sabot medical antibacterian, Medline By Berende, ca răspuns la cererea din ce în ce mai mare din domeniul medical, pentru încălțăminte de calitate, confortabilă și, cel mai important, care oferă protecție și rezistență crescută la bacterii și virusuri.

„Am creat un produs sigur pentru oamenii din prima linie, oamenii care nu au încetat să lucreze în pandemie. Cadrele medicale, persoanele care lucrează în industria alimentară și angajații din fabrici, trebuie să aibă posibilitatea să se protejeze cât mai mult. Materialele din care sunt făcuți saboții și care intră în contact cu pielea corpului sunt tratate cu o soluție special gândită pentru a proteja sănătatea pielii piciorului, oferind o protecție sporită împotriva bacteriilor și a virusurilor (Escherichia coli, Aureus, Salmonella, Rotavirus etc.)”, spune Dorel Berende, fondatorul Berende.

Fiecare sabot medical antibacterian este făcut din piele naturală și, în procesul de tăbăcire, pielea este tratată cu soluții  care oferă rezistență la uzură și protecție împotriva bacteriilor. Talpa saboților este realizată dintr-o spumă cu memorie, și respectă forma anatomică a piciorului, oferind stabilitate în timpul purtării.

În prezent, peste 70% din clienții Berende fac parte din personalul medical, pentru care protecția împotriva bacteriilor și virusurilor este esențială.

Intrarea pe o nouă piață este al doilea pariu investițional făcut, anul acesta, de compania din Satu Mare, în încercarea de a răspunde provocărilor generate de pandemia de COVID – 19. Primul pariu a fost realizarea unui magazin online, Berende.ro, pe platforma Blugento, după ce vânzările în offline scăzuseră cu 30%. Dacă, inițial, produsele Berende erau vândute online prin parteneri, deschiderea Berende.ro i-a adus companiei un plus de 50% la vânzările pe internet, permițându-i, pentru prima oară, să participe la promoțiile de Black Friday – decizie care s-a finalizat cu peste 500 de perechi de saboți vânduți în campanie.

La fabrica din Satu Mare se produc zilnic aproximativ 400 de perechi de saboți medicali, dar producția poate crește până la 1.000 de perechi pe zi. 

Despre Berende

Berende este o afacere de familie din Satu Mare, cu peste 20 de ani de experiență în producția de încălțăminte cusută manual. Familia Berende se află printre ultimii tăbăcari din Transilvania cu tradiție de peste 100 de ani în prelucrarea responsabilă a pieilor naturale, transmisă din generație în generație. Afacerea de familie, începută în 1912, se află deja la a patra generație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.