Au trecut două luni de când PSD și PNL au decis să suprataxeze contractele part-time. Rezultatul? 77.000 de locuri de muncă s-au pierdut. Zeci de mii dintre cei mai săraci români au fost împinși în afara pieței oficiale a muncii.

În schimb, tot în ultimele luni s-au creat 17.000 de locuri de muncă la stat pentru rudele și pilele politicienilor PSD și PNL.

De exemplu, Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD de Olt Paul Stănescu, inginer mecanic în agricultură. Au încercat să îl bage în conducerea ANRE, instituția care se ocupă de piața de energie, dar au fost obligați să îl retragă repede după ce USR a sesizat CCR.

Nu e nicio problemă, i-au găsit alt post, la conducerea unei instituții care se ocupă cu proiecte pe fonduri europene în zona Olteniei și care are un buget de 1,2 miliarde de euro. Experiența lui în domeniul fondurilor europene: ZERO.

Și nu se opresc aici. USR a obținut un document din Guvern care arată că PSD și PNL pregătesc politizarea totală a companiilor de stat.

Expresia „criterii de guvernanță corporativă” nu este una pe care să o auzim sau să o folosim în fiecare zi, dar este important să-i cunoaștem sensul..

Criteriile de guvernanță corporativă sunt acele reguli care stabilesc faptul că șefii companiilor de stat trebuie să fie selectați prin concurs, nu numiți politic, iar aceștia trebuie să aibă fixate obiective clare. Ca la orice job.

În 2017, Liviu Dragnea a introdus în lege o listă de companii în care aceste criterii, de competență și performanță, nu se aplică. Prin PNRR, România s-a angajat să elimine aceste excepții. Acum, Guvernul PSD-PNL vine cu OUG care introduce și mai multe excepții, ca să poată popula companiile de stat cu și mai multe rude și pile de partid.

Reforma companiilor de stat pe care ne-am angajat în PNRR să o facem e aruncată aer. Vorbim de legalizarea clientelei politice. În locul profesioniștilor, vin oameni precum Alexandru Stănescu.

Cum plătește Guvernul PSD-PNL toate aceste sinecuri? Se împrumută cu 1.000 de euro pe secundă. Cât citești paragraful, PSD și PNL ne-au mai împrumutat cu 10.000 de euro pe noi și viitoarele generații.

Pensiile speciale au crescut de 160 de ori mai mult decât pensiile simple ale românilor. Asta e tot ce au realizat Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis într-un an.

Sărăcie. Teamă pentru ziua de mâine. Scumpiri. Rate duble la bănci pentru noi. Pensii speciale și sinecuri pentru ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.