În contextul pandemiei și al trecerii școlilor în online, 23.000 de profesori din peste 6.100 de instituții educaționale din România și Republica Moldova au creat lecții interactive pentru învățământ și le oferă gratuit în Biblioteca LIVRESQ.

Lunar, LIVRESQ înregistrează peste 400.000 de accesări și 90.000 de utilizatori activi. Platforma este de un real ajutor pentru copiii care trebuie să parcurgă materia de școală, în siguranță, dar și pentru profesorii care caută lecții pentru a le folosi la clasă. Primele 10 orașe în care LIVRESQ este folosit la nivel intensiv sunt: București, Timișoara, Cluj, Iași, Brașov, Ploiești, Craiova, Constanța, Galați și Arad. Lecțiile sunt în curs de omologare și la nivelul Ministerului Educației și Cercetării.

„Momentul pe care îl traversăm acum este critic și prezintă toate riscurile care pot duce la paralizarea învățământului românesc. În acest context incert este important ca actul educațional să continue, iar elevii să aibă acces la toate resursele care le asigură o dezvoltare educațională bună. Comunitatea de profesori LIVRESQ este mobilizată și implicată activ și real în dezvoltarea celei mai mari biblioteci de lecții online din țară. Ne bucurăm enorm că le putem fi aproape și suntem impresionați de determinarea prin
care reușesc să se implice pentru elevii lor”, a declarat Alex Mălureanu, co-fondator Ascendia S.A.

LIVRESQ pune la dispoziție profesorilor elementele necesare pentru a dezvolta și publica lecții online:

  • Webinarii de formare pentru a-i pregăti în folosirea uneltelor moderne
  • Editorul LIVRESQ pentru dezvoltare de conținut educațional
  • Biblioteca LIVRESQ pentru a avea o platformă de publicare efectivă a lecțiilor interactive

Biblioteca Virtuală LIVRESQ conține lecții publicate gratuit de către profesori. Totodată, oricine poate intra și folosi aceste lecții în activitatea didactică, fără a fi nevoie de crearea unui cont în platformă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.