Xerox® Elem™ Additive Solutions si producatorul industrial Vertex Manufacturing – A PrinterPrezz Company, au anuntat un acord pentru a adauga imprimanta 3D Xerox® ElemX™ la instalatia Vertex din Cincinnati si pentru a incepe sa ofere servicii de productie utilizand tehnologia cu metal lichid de la Xerox.

Xerox ElemX utilizeaza tehnologia cu metal lichid, care foloseste un fir de aluminiu eficient din punct de vedere al costurilor si usor de implementat, pentru functionare nefiind necesare alte modificari speciale ale instalatiei. Spre deosebire de multe tehnologii de imprimare 3D a metalelor, ElemX necesita o post-procesare minima si, prin urmare, ofera un timp mai scurt de productie a pieselor. Prin adaugarea ElemX la flota sa existenta de tehnologii avansate de productie, Vertex isi consolideaza capacitatile si devine o achizitie valoroasa pentru reteaua de parteneri a Xerox® Elem™ Additive Solutions Manufacturing.

„Compania noastra urmareste sa furnizeze produse si servicii care indeplinesc sau depasesc cerintele de calitate si de planificare ale clientilor nostri”, spune Tim Warden, vicepresedinte de vanzari si marketing la Vertex. „Am decis sa ne asociem cu Xerox deoarece tehnologia ElemX ne ofera un avantaj suplimentar pentru a construi piese intr-un mod mai rapid si mai fiabil pentru clientii nostri.”

Imprimanta 3D ElemX a fost lansata comercial in februarie 2021, iar in ultimul an, Elem Additive Solutions a crescut semnificativ, inclusiv prin deschiderea unui centru de excelenta pentru fabricarea aditiva in Cary, NC. Acest contract de productie cu Vertex reprezinta o alta etapa importanta pentru Xerox.

„Relatia cu Vertex permite companiei noastre – Elem Additive – sa se extinda si sa-si sprijine clientii mai bine decat pana acum”, a declarat Tali Rosman, director general si vicepresedinte al Elem Additive la Xerox. „Cele doua organizatii insumeaza zeci de ani de experienta in domeniul productiei avansate, asa ca suntem incantati sa impingem impreuna limitele acestei tehnologii.”

ElemX este o tehnologie de imprimare 3D pe baza de metal lichid, mai sigura si mai simpla, care vizeaza rezilienta lantului de aprovizionare pentru transporturi, industria aerospatiala, aparare si productie industriala. Pana in prezent, capacitatea de a imprima aluminiu 3D in mod constant si fiabil a reprezentat o provocare pentru piata. Spre deosebire de alte tehnologii de imprimare 3D pe baza de metale, cu ElemX nu exista pulberi metalice periculoase si nu este nevoie de EPI sau de alte masuri de siguranta considerabile. Conceput pentru a aduce simplitate pe parcursul lantului de aprovizionare, ElemX este optiunea ideala pentru piese de schimb, reparatii si piese de productie de volum redus.

„ElemX preia toate avantajele imprimarii 3D si faciliteaza mai mult decat oricand utilizarea de catre producatori a fabricarii aditive pe baza de metal”, a declarat Rosman. „Acesta este urmatorul pas in parcursul nostru si intentionam sa continuam sa ne promovam viziunea pentru lanturi de aprovizionare mai reziliente in 2022, lucrand cu parteneri precum Vertex.”

Despre Xerox Holdings Corporation
De mai bine de 100 de ani, Xerox a redefinit continuu experienta la locul de munca. Valorificand pozitia sa de lider in tehnologia de imprimare si echipamente de birou si de productie, s-a extins pe partea de software si servicii pentru a sustine forta de munca de astazi. De la birou la medii industriale, solutiile de afaceri diferentiate si serviciile financiare sunt concepute pentru a face ca fiecare zi sa fie mai buna pentru clienti – indiferent de locul in care lucreaza. Astazi, oamenii de stiinta si inginerii Xerox continua mostenirea inovatiei cu tehnologii importante in transformarea digitala, realitatea augmentata, automatizarea proceselor robotizate, fabricarea aditiva, Industrial Internet of Things si cleantech. Aflati mai multe la xerox.com

 

Despre Xerox Elem™ Additive Solutions
Hotarat sa avanseze in industria fabricarii aditive, Xerox Elem Additive Solutions ofera solutii hardware si software care ii echipeaza pe producatori cu instrumentele necesare pentru a reduce costurile, a elimina termenele de executie lungi si a imbunatati performanta pieselor. Axat strategic pe dezvoltarea de solutii pentru lantul de aprovizionare cu tehnologii de productie distribuita si de depozitare digitala, Xerox Elem Additive Solutions este unul dintre cei mai bine pozitionati furnizori din aceasta industrie care ofera solutii complete pentru cele mai dificile probleme ale industriei.

Despre PrinterPrezz
Misiunea PrinterPrezz este de a aduce dispozitivele medicale inovatoare pe piata mai rapid, creand o legatura intre medicina si productie. Prin dezvoltarea de dispozitive medicale avansate folosind procese care combina expertiza in domeniul imprimarii 3D, al ortopediei, al semiconductorilor si al nanotehnologiilor, scopul final al PrinterPrezz este de a oferi solutii medicale care sa le permita oamenilor sa se bucure mai mult timp de o viata activa. Aflati mai multe pe printerprezz.com

Despre Vertex Manufacturing
Vertex Manufacturing – A PrinterPrezz Company, este fondata pe spiritul de pionierat care a condus Morris Technologies, Inc. sa devina principalul furnizor global de servicii si capacitati de imprimare aditiva a metalelor. Beneficiind de zeci de ani de experienta in mii de aplicatii din industria aerospatiala, medicala, de aparare, de petrol si gaze, de energie si de bunuri de consum, Vertex se angajeaza sa furnizeze produse si servicii care indeplinesc sau depasesc cerintele de calitate si de planificare ale clientilor, sa castige incredere si sa evidentieze toate aspectele legate de ceea lucrurile realizate si de modul in care acestea sunt puse la punct, cu cele mai inalte niveluri de integritate. Cu un angajament puternic de a livra piese de inalta calitate, compania este certificata ISO13485, inregistrata ITAR si certificata AS 9100:2016. Aflati mai multe pe vertexmanufacturing.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.