„Este mult prea devreme ca acest vaccin să fie respins. Vaccinul AstraZeneca este o parte importantă a răspunsului global la actuala pandemie. Este absolut crucial să folosim cât mai eficient posibil instrumentele pe care le avem”, a declarat Richard Hatchett, care conduce CEPI, ramura de cercetare a mecanismului Covax înfiinţată de OMS pentru a încerca să garanteze o distribuţie echitabilă a vaccinurilor anti-Covid.

Vaccinul AstraZeneca a întâmpinat obstacole în ultimele săptămâni, eficacitatea acestuia fiind pusă la îndoială pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Michael Ryan, directorul executiv al Programului de urgenţă sanitară al OMS a subliniat că sarcina principală a vaccinurilor este aceea de a reduce numărul spitalizărilor şi al deceselor. „Mi se pare că în acest moment datele ne arată că asta fac toate vaccinurile. Vor fi poate necesare o a doua şi a treia generaţie de vaccinuri pentru a reuşi mai mult„, a spus el, citat de Agerpres.

Vaccinul AstraZeneca, care nu are încă aprobarea OMS dar a primit undă verde din partea autorităţilor sanitare din multe ţări, inclusiv a UE, reprezintă majoritatea dozelor de vaccin pe care sistemul Covax doreşte să le distribuie în principal în ţările defavorizate pentru a proteja, prioritar, personalul medical şi persoanele cele mai vulnerabile, scrie DIGI24.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.