Startup-urile de AgriTech din Europa Centrală și de Est  se pot înscrie până pe 28 februarie în Nextcelerator, accelerator digital creat de Agricover, SeedBlink și Microsoft pentru a sprijini afacerile incipiente din Europa Centrală și de Est care susțin tehnologizarea agriculturii. Douăzeci de startup-uri Agritech din din România, Grecia, Germania, Cehia, Polonia, Ungaria, Bulgaria și Kosovo s-au înscris deja în Nextcelerator.

Astfel perioada de înscrieri în accelerator a fost prelungită până pe 28 februarie, afacerile eligibile fiind start-upurile cu un MVP testat.

Printre startup-urile care s-au înscris deja se numără proiecte de tip marketplace, proiecte din zona agrifood sau de optimizare a proceselor din ferme.

„Cifrele* arată că în 2021 agricultura a ocupat primul loc în topul industriilor cu cele mai mari creșteri procentuale ale numărului de companii nou-înființate – 262%! Așadar, startup-urile din domeniul agricol au nevoie de foarte multă susținere, iar noi ne dorim să facem acest lucru prin Nextcelerator. Credem că parteneriatul pe care îl avem cu Microsoft și Agricover va oferi antreprenorilor un mix foarte bun de acces la mentori cu experineță îndelungată în domeniul agricol, al tehnologiei și al finanțării”, declară Andrei Dudoiu, Managing Partner în cadrul SeedBlink.

Afacerile selectate vor beneficia de mentorat, cursuri de formare, planificare de afaceri și conexiuni cu potențiali parteneri și investitori.

Agricover, lider pe piața Agribusiness din România, va sprijini start-upurile în materie de strategie de afaceri. Partenerul validează MVP-ul afacerilor și facilitează testarea ideilor alături de jucători importanți, precum fermieri profesioniști și mentori. De asemenea, Agricover oferă startup-urilor traininguri și programe despre gestionarea finanțelor în afacerile Agritech, dezvoltarea unui buget de venituri și a unei strategii de extindere, crearea unui plan de afaceri de succes, strategie go-to-market și leadership.

Platforma europeană de investiții SeedBlink își oferă experiența în domeniul finanțării, sprijinind cu informații despre opțiuni de finanțare, campanii de crowdinvesting și lecții importante învățate în urma a peste 50 de astfel de campanii.

Experții de la Microsoft for Startups oferă mentorat în domeniul tehnologiei, abordând tematici precum proprietatea intelectuală, dezvoltarea tehnologiei și a produselor și crearea de parteneriate de succes cu furnizorii de tehnologie.

Mai multe detalii despre Nextcelerator – The Digital Agriculture Hub și procesul de înscriere pot fi găsite accesând pagina https://pages.seedblink.com/agritech-hub/.

*Sursa: Raportul KeysFin Macro Update, startupcafe.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.