”ROventura” ne deschide larg porțile hotarului Maramureșului, oferindu-ne ocazia de a admira, prin intermediul emisiunii, acest crâmpei mirific de Românie, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D.

George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, ne vor arăta Maramureșul prin intermediul unor imagini de colecție, dar mai ales prin oamenii săi. Daniel Leș, ceramistul care îți picură-n suflet dragoste de țară și de Dumnezeu, și părintele Ioan Ardelean, care se îngrijește de una dintre bijuteriile din lemn, monument UNESCO, sunt doar doi dintre reprezentanții de frunte ai Maramureșului care ne vor pătrunde în case sâmbătă, de la ora 15:00, într-o nouă ediție ”ROventura”, la Kanal D.

Magic și binecuvântat, frumos și bogat, tărâmul Maramureșului își spune de la sine povestea, prin oamenii săi. Călătoria noastră va fi un periplu prin locuri de basm, alături de  oameni de poveste. Nu degeaba se spune că atunci când pui mai mult suflet în tot ceea ce faci, Dumnezeu îți dă un suflet mai mare, să ai de unde dărui, iar Daniel Leș dăruiește câte o fărâmă din sufletul lui și-al Maramureșului, fiecărui călător care ajunge să-i asculte poveștile și să descopere partea asta de țară.

Cu inimile pline de frumos, ne continuăm călătoria prin universul acesta fără seamăn și ajungem la Desești.

Suntem binecuvântați ca la drumul acesta să ne iasă în cale vorbitori unul și unul, oameni care știu să-ți picure în suflet puțin din sufletul lor.

Cu măiestria meșterilor lemnari, a celor zugravi, dar și cu încărcătura aceasta spirituală, perla din Maramureșul istoric a ajuns pe lista scurtă a patrimoniului UNESCO și este, astfel, cunoscută și apreciată în întreaga lume.

Și, dacă tot trecem Gutâiul, nu ne oprim până la Sighet, unde ne continuăm periplul prin leagănul de veche civilizație al Maramureșului, recunoscut pentru tradițiile și meșteșugurile sale. Inaungurat in 1971, muzeul etnografic este astăzi un cufăr cu amintiri ce merită deschis, din când în când, pentru a nu uita armonia și bunul gust al unor vremuri dispărute.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

 

Credit foto: BLC Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.