”ROventura” ne invită, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, într-un periplu prin capitala istorică a României, Iași. Al doilea oraș al țării, după numărul de locuitori și, totodată, cu cea mai tânără populație, Iașiul uimește prin dinamismul cu care se dezvoltă și prin comorile păstrate de demult.

George Mihai și Andreea Străvoiu ne invită să descoperim, împreună, aerul cosmopolit al centrului universitar din zilele noastre, dar și parfumul celor mai frumoși ani, pe care acest oras îl respiră.

Forfota Capitalei Moldovei nu e deranjantă, ba chiar e un spectacol să o descoperi, la pas. Curată lecție de istorie, de cultură și de spiritualitate descoperi în tot orașul.

Nicolae Iorga spunea despre Iași că e, înainte de toate, “biserica bisericilor pentru trecutul nostru”, iar “Dulcele târg al Ieșilor” are un aer romantic și cosmopolit. Tot ce ne înconjoară ne vrăjește, parcă, prin amintirile vii, dar ne cucerește și cu poveștile și atracțiile spectaculoase din zilele noastre.

Poposim apoi la o cafea bună și-un mic dejun bogat și sănătos, cu vedere la Palatul Culturii, pentru ca apoi să dăm curs unei zile plină de experiențe și descoperiri. Ajunși la Palatul Culturii, nu avem cum să nu observăm că acesta uimește prin măreția sa, desfășurată pe 35 de mii de metri pătrați, într-un stil inspirat din Romantismul de secol al XVIII-lea, din Germania.

Mari cărturari și voievozi, chiar capete încoronate, cu toții au lăsat, parcă, ceva din noblețea lor, aici, la Iași. Peste 50 de mii de piese numără numai colecția muzeului de Istorie, așa că înarmați-vă cu timp, curiozitate și răbdare atunci când veniți să-l vizitați!

Evadarea perfectă pentru ieșeni, dar potrivită și pentru turiști, vizitarea Palatului Culturii se continuă sau e precedată întotdeauna de o tură prin fermecătorul complex de grădini și spații de agrement, a cărui poveste urmează să o aflăm alături de roventurieni.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o ediție de colecție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Credit foto: BLC Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.