Egalul cu Danemarca asigură României unul din cele mai bune 5 locuri secunde în preliminariile EURO 2021. Pentru a doua oară consecutiv, naționala de tineret va juca la turneul final, de această dată în Ungaria și Slovenia.

La finalul jocului, tricolorii U21 au respectat ritualul pe care îl aveau alături de fani și au sărbătorit calificarea pe ritmurile Ciuleandrei în fața peluzei goale a stadionului ”Ilie Oană”, dar cu gândul la toți românii care le-au trimis mesaje de încurajare în Peluza Tricoloră.

În primul rând, pe 10 decembrie 2020 vom afla, în urma tragerii la sorți, adversarii de la EURO. Evenimentul va avea loc la Nyon, la sediul UEFA.

Gazdele turneului, Ungaria și Slovenia, vor fi repartizate pe primele poziții în grupele A și B. Celelalte reprezentative calificate vor fi repartizate în patru urne valorice pe baza coeficientului UEFA (în care sunt luate în calcul preliminariile și EURO 2017, preliminariile și EURO 2019 plus actualele preliminarii). Vor fi patru grupe de câte patru din care vor merge mai departe primele două clasate.

Un singur loc din cele 16 de la EURO încă nu a fost decis. Participantele pe care le cunoaștem sunt: Ungaria, Slovenia, Italia, Franța, Anglia, Cehia, Rusia, Spania, Țările de Jos, Danemarca, Germania, Elveția, Portugalia, Croația și România.

Turneul final se va disputa în două etape: faza grupelor în perioada 24-31 martie 2021, iar fazele eliminatorii (sferturi, semifinale, finală) între 31 mai și 6 iunie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.