MedicalCOR, cel mai dinamic centru de chirurgie din România cu specializare în reabilitare oro-facială și implantologie dentară, cu sediul în Cluj-Napoca, se află în proces de a breveta o tehnologie unică în lume, de înlocuire totală a danturii, printr-un procedeu medical inovator, ce reduce drastic timpul total de așteptare al rezultatului final pentru pacienții care suferă de edentație extinsă (dinți lipsă) datorită factorilor genetici, accidentelor sau erorilor medicale din trecut.

 

Sistemul de dinți ficși One Step ALL-ON-X® (OSAOX®), dezvoltat și implementat exclusiv de MedicalCOR, permite înlocuirea rapidă a tuturor dinților, iar lucrarea protetică finală cu încărcare imediată este predată în decurs de 5 zile, față de 6-12 luni, în mod obișnuit.

 

Echipa MedicalCOR, care a realizat deja peste 190 de intervenții folosind această metodă, își propune în următoarele luni perfecționarea și optimizarea sistemului One Step ALL-ON-X® pentru a reduce timpul de înlocuire totală a danturii de la 5 zile la numai 1 zi.

 

Dezvoltarea sistemului OSAOX® cu lucrare protetică finală cu încărcare imediată a durat aproximativ 1 an și a implicat o echipă multidisciplinară de 20 de specialiști în stomatologie, inginerie medicală și cercetare clinică. Investițiile în cercetare și testarea tehnologiei au fost de ordinul sutelor de mii de euro.

 

„Abordarea premergătoare inovației OSAOX® a fost inspirată de dorința de a îmbunătăți experiența pacienților și de a reduce timpul și disconfortul asociate cu tratamentele tradiționale de implant dentar. Ne-am bazat pe modelele existente de încărcare imediată a implanturilor, dar am adaptat și optimizat procesul pentru a oferi o soluție completă și eficientă.

 

La nivel global, cu precădere în SUA și Australia, sunt disponibile studii clinice de ultimă oră ce atestă calitatea abordării medicale în această procedură, care ne-au servit drept punct de start și au fost coroborate cu integrarea unor tehnici avansate de reabilitare dentară dezvoltate de echipa noastră internă de medici și tehnicieni. Am putut lansa, astfel, cea mai bună soluție ce poate fi pusă în practică în acest moment”, spune Dr. Paul Corpădean, fondator MedicalCOR.  

 

One Step ALL-ON-X® este un sistem inovator care nu doar îndeplinește, ci depășește toate așteptările pacienților și comunității medicale, în egală măsură, în termeni de calitate, durabilitate și estetică. În prezent, există deja o listă de așteptare de 4 săptămâni pentru realizarea lucrărilor de reabilitare totală a danturii cu sistemul OSAOX® în cadrul clinicii MedicalCOR din Cluj.

 

Clinica de stomatologie estimează, astfel, că va monta în acest an peste 1.000 de arcade reabilitate prin sistemul aflat în curs de brevetare, One Step ALL-ON-X®.

 

Pentru a putea implementa tehnologia OSAOX® și a asigura precizia și calitatea superioară a lucrărilor protetice oferite, MedicalCOR a investit în sisteme avansate de imagistică și scanare 3D, mașini CNC, echipamente de imprimare 3D pentru prototipuri și lucrări finale, cuptoare de sinterizare și echipamente de finisare pentru realizarea restaurărilor ceramice de înaltă calitate.

Ce presupune sistemul One Step ALL-ON-X® (OSAOX) dezvoltat de MedicalCOR

 

Permite înlocuirea tuturor dinților, folosind 4, 5 sau 6 implanturi dentare (în funcție de condițiile clinice și anatomice individuale), iar lucrarea protetică finală cu încărcare imediată este predată în decurs de 5 zile. Sunt utilizate implanturi Neodent® by Straumann Elveția, cu garanție internațională.

 

Sistemul One Step ALL-ON-X® cu lucrare protetică finală cu încărcare imediată este format dintr-o bară personalizată din titan, prelucrată prin frezare la rece cu precizie microscopică, ce oferă rezistență și durabilitate. Dinții sunt personalizați și creați de designeri și tehnicieni experimentați folosind tehnologie digitală de ultima oră la nivel mondial. În afara aspectului, suprafața netedă a barei de titan  care intră în contact cu gingia îmbunătățește semnificativ vindecarea gingiilor și previne retragerea.

 

Bara personalizată din titan conectează implanturile pentru a funcționa ca un întreg și pentru a distribui uniform forțele masticatorii, protejând implanturile în timpul procesului de vindecare și osteointegrare.

 

Odată ce există o structură puternică, adică bara din titan, pe poziția corectă, se pot efectua modificări la dinții finali în orice moment după vindecare, iar această modificare nu este doar posibilă, ci și simplă.

 

Diferențele între sistemul One Step ALL-ON-X® (dinți ficși pe implanturi  cu încărcare imediată) și sistemul clasic sunt date de:

 

  • Timpul foarte scurt în care pacientul primește „dinții finali” (5 zile față de 6 -12 luni);
  • Este eliminată etapa în care pacientul se „obișnuiește” cu o lucrare provizorie, ce trebuie înlocuită în circa 12 luni;
  • Sunt reduse vizitele pacientului la clinică și costurile aferente acestora (drum, cazare, mâncare);
  • Durabilitatea este maximă în acest moment, ținând cont de materialele utilizate și tehnologia disponibilă și este dată de combinația de titan frezat (pentru bară) și zirconiu, care oferă cel mai bun raport greutate-duritate-aspect.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.