Într-un aranjament vocal-instrumental unic, Corul de Cameră Preludiu al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” vă invită duminică, 27 martie, de la ora 19.00, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” la o întâlnire plină de rafinament, eleganță și umor, în ritmurile tangoului interbelic. „Noapte bună Mimi”, „Iubesc femeia” sau neuitatul „Vrei să ne întâlnim sâmbătă seara” alături de alte șlagăre ale vremii, vor putea fi ascultate versiune în premieră absolută (aranjamente de Ioan Dobrinescu) în interpretarea Corului de Cameră Preludiu dirijat de Andrei Stănculescu, la pian Flavian Chitic, dansează Elena Duicu şi Robert Andrei Vlădescu.

În programul extreme de atractiv al concertului sunt incluse lucrări precum : Ioan Dobrinescu – Suita ,,București interbelic” (Fetițe dulci ca-n București, Inima-i un telefon, Iubesc femeia,  Noapte bună Mimi,  Vrei să ne întâlnim sâmbătă seara), Astor Piazzola – Libertango, Yuri Falik – Neznakomka, Leonard Bernstein  / Mac Huff – West Side Story (Suită corală), Richard Rodgers / Oscar Hammerstein – The Sound of Music (Suită corală).

Biletele se găsesc la Casa de bilete a Teatrului “C.Tănase”  zilnic între orele 11:00 -19:00, telefon 0213155678

 

Organizator :  Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”

Partener: Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”

Parteneri media: Radio România Cultural şi Radio România Muzical, România TV, Mediatrust, Observator Cultural, Liternet, Agenţia de carte, Q Magazine.

 

Pentru  informaţii detaliate legate de activitatea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română“ şi de Orchestra Română de Tineret puteţi accesa www.tinerimearomana.ro sau https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana/

 

BIOGRAFII

 

            Andrei Stănculescu, născut la 8 decembrie 1995, în Râmnicu Vâlcea, este unul dintre cei mai talentați și performanți tineri dirijori din România. Este absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, promoția 2020, specializarea Dirijat Cor Academic, clasa prof. univ. dr. Gabriel Popescu, iar în prezent este masterand al aceleiași universități, specializarea Stilistică Dirijorală Orchestră, la clasa prof. Cristian Mandeal, dar și al Conservatorio della Svizzera italiana, Master of Advanced Studies in Renaissance.

La doar 25 de ani, Andrei Stănculescu are o vastă experiență dirijorală, realizând o serie de performanțe muzicale, dintre care se remarcă activitatea sa în calitate de dirijor al Corului de cameră Preludiu, dirijor invitat al orchestrelor naționale de tineret: Orchestra Română de Tineret și Orchestra Junior, dirijor și fondator al Corului Rubato alături de care a efectuat turnee atât în țară, cât și în străinătate (Elveția, 2018). În anul 2018 devine consultant artistic și dirijor coordonator în România al proiectului Playing for Philharmonie, desfășurat de BRD – Groupe Société Générale, iar alături de Corul BRD susține o serie de concerte pe scena Filarmonicii din Paris, Filarmonicii George Enescu, Filarmonicii din Pitești, Filarmonicii Ion Dumitrescu.     De asemenea, a urmat recent stagii de perfecționare organizate în Franța de Fundația Royaumont.

Acesta a colaborat de-a lungul timpului cu mari personalități precum Cristian Mandeal, Cristian Măcelaru, Voicu Enăchescu, Leo Warynski sau Francois Xavier-Roth. Andrei Stănculescu a avut onoarea de a dirija slujba papală, cu ocazia venirii Sanctității Sale, Papa Francisc, în România, primind decorația Crucea Arhiepiscopală.

Din 2021, este dirijorul corului Preludiu.

 

CORUL DE CAMERĂ PRELUDIU

 

Fondat de maestrul Voicu Enăchescu, Corul de cameră Preludiu, de la apariţia sa şi până în prezent, a parcurs un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an după an, prestigiul coralei. Mereu primenit, trecând de la statutul de cor de amatori la cel de formaţie profesionistă, „Preludiu” îşi aduce o deosebită contribuţie la transmiterea actului artistic în rândurile publicului meloman din România şi din străinătate, remarcându-se prin măiestria sa interpretativă prin prospeţimea şi, în acelaşi timp, prin maturitatea sa.

Secretul rezidă, desigur, în talentul şi muzicalitatea nativă a coriştilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fără îndoială, trebuie căutat şi în muzicalitatea, rafinamentul şi deosebitul simţ artistic al dirijorului. Repertoriul Corului de cameră „Preludiu” este vast, cuprinzând peste 300 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice. Trebuie menţionat că toate aceste piese sunt interpretate în limba lor originară.

În cei 49 de ani de activitate „Preludiu” a realizat peste 350 de înregistrări radio şi TV, un disc „Electrecord” şi trei C.D. (Colinde şi cântece de Crăciun, Muzica bizantină în cultura românească, Maeştri ai artei corale româneşti). De la apariţia sa, formaţia a prezentat mai mult de 2.500 de concerte pe marile scene din România şi din străinătate, în cursul celor peste 90 de turnee efectuate în 30 de ţări din Europa, America şi Asia, fiind laureată la mai multe festivaluri internaţionale (Pardubice, Nitra, Barcelona, Celje). Corul de cameră „Preludiu” şi dirijorul Voicu Enăchescu au primit, cu ocazia ediţiei a XIII-a a Festivalului Internaţional „George Enescu” (1995), „Premiul pentru excepţionalul program prezentat”, distincţie acordată de Uniunea Interpreţilor, Coregrafilor şi Criticilor Muzicali din România.

Anul 2012, a însemnat încă o dată confirmarea internaţională a Corului de cameră „Preludiu”: Premiul I la Festivalul de muzică ortodoxă de la Bialystok-Polonia, Medalia de aur acordată corului „Preludiu” şi premiul pentru cel mai bun dirijor primit de maestrul Voicu Enăchescu la Festivalul Coral Internaţional de la Beijing, China.         Ca o recunoaştere a activităţii artistice deosebite, dirijorul Voicu Enăchescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în Grad de Comandor pentru promovarea culturii.

Din anul 2021, corul Preludiu este condus de Andrei Stănculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.