Studiați jurnalismul? Comisia lansează un apel către studenții la jurnalism și tinerii jurnaliști, în cadrul celei de a șaptea ediții a Youth4Regionsprogramul pentru jurnaliștii în devenire.

În urma unei selecții, 37 de studenți la jurnalism și tineri jurnaliști vor călători la Bruxelles, unde, timp de o săptămână în octombrie 2023, vor urma cursuri de formare profesională, vor beneficia de mentorat din partea unor jurnaliști cu experiență alături de care vor lucra în sala de presă și vor vizita instituțiile UE și canale mass-media.

Se acceptă candidaturi în trei categorii (jurnalism general, fotojurnalism și jurnalism video) din statele membre ale UE, din țările învecinate și din țările candidate la aderare.

Câștigătorii vor participa și la concursul pentru Premiul Megalizzi – Niedzielski pentru jurnaliștii în devenire, care va fi acordat la 11 octombrie 2023. Comisia le va acoperi participanților toate costurile legate de participarea la program.

Youth4Regions este programul prin care Comisia îi ajută pe studenții la jurnalism și pe tinerii jurnaliști să înțeleagă ce acțiuni întreprinde UE în regiunea lor. Peste 170 de persoane din întreaga Europă au urmat acest program de la lansarea sa, în 2017.

Puteți găsi formularul de candidatură și condițiile de participare pe pagina web a programului până pe 10 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.