Peste 70 de tineri muzicieni din 9 țări s-au înscris pentru cele 20 de locuri disponibile la International Salbek Opera Masterclass 2024, ediția a II-a.

Înscrierile s-au încheiat la sfârșitul lunii mai, atrăgând talente din state precum Chile, Franța, Canada, Israel, Ucraina, Italia, China, Spania și România.

Acest masterclass unic în țara noastră va avea loc în perioada 21-25 august pe Domeniul Castelului Salbek din Petriș, județul Arad și este organizat de Asociația Castel Salbek.

Cursurile vor fi susținute de trei renumiți soliști lirici: mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramón Vargas și soprana Leontina Văduva.

Numărul de înscrieri i-a surprins și pe cei trei profesori: „Mă așteptam să fie multe cereri, dar numărul lor mare ne-a impresionat și pe noi. Mă bucur că sunt atâția tineri care își doresc să se perfecționeze. De astăzi începe munca noastră, vom avea mult de lucru, sunt convinsă că va fi o misiune grea să selectăm între toate aceste glasuri pentru a păstra 20 dintre cele mai bune,” a declarat mezzosoprana Ruxandra Donose.

International Salbek Opera Masterclass se adresează tinerilor muzicieni cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani care vor să se perfecționeze în arta cântatului. Selecția finală a cursanților care vor avea șansa de a participa la acest masterclass va fi făcută de cei trei profesori până pe 15 iunie.

International Salbek Opera Masterclass se va desfăşura în perioada 21-24 august 2024, pe Domeniul Castelului Salbek și în mai multe locuri din împrejurimile domeniului și se va încheia cu o Gală Extraordinară de Operă în Piaţa Primăriei din Arad, în aer liber, pe 25 august, cu Orchestra Filarmonicii din Arad, dirijor David Crescenzi, solişti Valentina Naforniță, Ruxandra Donose, Ramón Vargas și Cosmin Ifrim, împreună cu cei mai buni dintre cursanţii Salbek Opera Masterclass 2024.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.salbekoperafestival.ro

Email contact: salbekoperamasterclass@gmail.com

Detalii de la prima ediție:

Filmul evenimentului / A look behind the scenes of Salbek Opera Masterclass & Gala, August 2023 – YouTube

International Salbek Opera Masterclass 2023, retrospectiva festivalului/Festival in Review (youtube.com)

 

 

Producător: Asociaţia Castel Salbek

Parteneri oficiali şi sponsori: Black Sea Oil & Gas, Banca Comercială Română, Medlife, Alexandrion

Parteneri: Centrul Municipal de Cultură Arad, Primăria Municipiului Arad, Filarmonica de Stat din Arad

Partener local: Primăria Comunei Petriș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.