Astăzi a avut loc conferința de presă ce ce deschide prima ediție a Athenaeum Summer Festival – provocarea pe care Filarmonica ”George Enescu” o adresează publicului său de a-i vedea pe muzicienii săi altfel, în cinci ipostaze în care membrii orchestrei şi corului se prezintă în faţa publicului… în ţinută de vară. Festivalul este de altfel conceput tocmai pentru a atrage o noua categorie de public,un public tânăr, pentru a extinde profilul beneficiarului actual al instituției,  unul dintre scopurile principale ale noului director general.

Conferința de presă a fost susținută de Directorul General al Filarmonicii ”George Enescu”, domnul Marin Cazacu și marchează de altfel și prima apariție într-un cadru oficial de la investirea în funcție.

Prin acest festival ne dorim să deschidem noi punți de comunicare a muzicii către un public cât mai divers, cu  scopul de a-l apropia de instituția Filarmonicii George Enescu și de clădirea-simbol a României, Ateneul Român. Ansambluri simfonice, corale și camerale alcătuite din artiştii filarmonicii vor prezenta programe foarte atractive, ce vor conține atât lucrări celebre din creația clasică, cât și lucrări de divertisment și muzică de film. Un aspect aparte al acestui festival îl constituie şi faptul că la concertul special din 2 iulie, ora 12 care va fi prezentat în limba română și ucraineană, vor fi invitați refugiați din Ucraina”, a declarat Marin Cazacu, inițiator al acestui festival și director  general al Filarmonicii „George Enescu”.

La conferință a participat și domnul Mădălin Voicu, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, care a primit cu entuziasm atât ideea festivalului cât și propunerile domnului Marin Cazacu în ceea ce privește diversificarea activității Filarmonicii ”George Enescu” din stagiunea următoare prin sprijinirea creației românești și prin deschiderea unor noi porți  adoptând un repertoriu cât mai divers.

 

 

Prima zi a Athenaeum Summer Festival  aduce în atenția publicului azi de la ora 19.00, un concert simfonic alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul bulgar Emil Tabakov, în Sala Mare a Ateneului Român. Programul serii este alcătuit din lucrările: Peer Gynt – Suita nr. 1, op. 46 de Edvard Grieg, Concertul în re minor pentru vioară și orchestră, op. 47 de Jean Sibelius, cu violonistul italian Vikram Sedona  în calitate de solist, și  Simfonia nr. 4, în fa minor, op. 36 de Piotr Ilici Ceaikovski.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.