Credit foto: Ciprian Iacob

Organismul nostru este structurat pe trei niveluri, din interior spre exterior: mental, emoțional și fizic. În multe cazuri, fizicul este calea de vindecare a dezechilibrelor interioare. Însă fizicul este doar o expresie a proceselor interioare. Este calea (metoda) de autocorecție.

Ceea ce preluăm noi pe mental trebuie să exprimăm în emoțional. Un șoc major va trebui reglat prin exteriorizarea acestuia: să plângem, să strigăm, să lovim, etc. Cu alte cuvinte, să-l scoatem în exterior. Dacă nu avem posibilitatea să ne manifestăm, manifestările vor trece în plan fizic.  Când simptomele sunt persistente, înseamnă că s-a dezechilibrat tot sistemul.

La fel se întâmplă și cu partea emoțională. Dacă nu avem resurse să o reglăm, organismul va încerca să o compenseze cu o suferință fizică.

Orest Bolbocean, medic neurolog practician și Doctor în Științe Medicale, cu peste 15 ani experiență, în universitățile și clinicile din Italia, Franța, Rusia și România , certificat în Kinesiologie aplicată și P-DTR (este printre primii 5 din peste 800 terapeuți P-DTR mondiali, este medical care a adus acest curs în Romania), singurul specialist în Terapie manuală, privește organismul global: emoțional, mental și fizic și este atent la probleme de sănătate în profunzime. Într-un mod mai practic, se uită de fapt la cauză, nu neapărat la simptomatologie, la manifestările fizice. Acestea din urmă sunt doar martori pentru noi și ne ajută să vedem compensările corpului pe o anumită problemă.

Una dintre pacientele noastre suferea de dureri lombare de câteva săptămâni. Am început tratatmentul global, axându-ne pe partea fizică și energetică. După trei ședințe, evoluția ei nu era conform aprecierilor inițiale. Se simțea extraordinar de bine, în ziua tratamentului, iar a doua zi simptomele reapăreau.

Este un caz clasic pentru noi. Nu se stabilizează, deci înseamnă că sunt factori care mențin această stare. Și de obicei sunt două motive: factori metabolici sau emoționali. Dacă nu le corectăm, efectul tratamentului va fi minim. Este ca și cum ai încerca să umfli cauciucurile unei mașini căreia nu-i funcționează motorul. Știind ce căutăm, am aflat și răspunsul: tatăl dumneaei a decedat în urmă cu 5 luni. EMOȚII. Vindecarea a venit după ședința de tratament emoțional”, explică Dr. Orest Bolbocean, fondatorul sistemului (Conceptului) Empatio și coordonator medical al clinicii.

P-DTR (Proprioceptive Deep Tendon Reflex), una din metodele aplicate la EMPATIO, reface istoricul relației dintre stimul și reacție memorat incorect de corp la nivel inconștient, restabilește funcțiile și le readuce în parametri neutri, în care să funcționeze corect.

În luna iunie 2022, conceptul EMPATIO, coordonat de Dr. Orest Bolbocean va fi disponibil și în București.

Mai multe detalii despre procedurile EMPATIO: https://www.youtube.com/c/DrOrestBolbocean/videos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.