Oracle a anunțat disponibilitatea Java 18, cea mai recentă versiune a limbajului de programare și a platformei de dezvoltare numărul unu la nivel mondial. Java 18 (Oracle JDK 18) oferă mii de îmbunătățiri în ceea ce privește performanța, stabilitatea și securitatea, inclusiv nouă îmbunătățiri ale platformei care vor spori și mai mult productivitatea dezvoltatorilor.

 

Cel mai recent kit de dezvoltare Java (JDK) oferă actualizări și optimizări prin intermediul a nouă îmbunătățiri ale JDK-ului (JEP – JDK Enhancement Proposals). Printre acestea se numără capacitatea de a adăuga secvențe de cod în documentația Java API (JEP 413), care simplifică adăugarea de exemple de cod sursă în documentația API, și Simple Web Server (JEP 408) pentru prototipuri și teste. Dezvoltatorii pot explora două module de dezvoltare continua, cum ar fi: Vector API (JEP 417) și Foreign Function and Memory API (JEP 419), precum și o funcție de previzualizare: Pattern Matching for Switch (JEP 420).

 

„Lansarea Java 18 demonstrează angajamentul continuu al Oracle de a oferi companiilor și dezvoltatorilor un acces mai rapid la îmbunătățiri, cu o cadență de lansare a funcționalităților de șase luni”, a declarat Georges Saab, vicepreședinte al departamentului de dezvoltare, Java Platform Group, Oracle. „Continuăm să facem investiții tehnice care îmbunătățesc performanța, stabilitatea și securitatea implementărilor platformei Java SE, precum și a kitului de dezvoltare Java.”

 

Accelerarea adoptării Java în cloud

Oracle a prezentat recent Java Management Service (JMS), un nou serviciu nativ Oracle Cloud Infrastructure (OCI) pentru a ajuta la gestionarea  componentele Java executabile și a aplicațiilor Java executate on-premises sau în orice cloud. JMS oferă informațiile necesare pentru a gestiona implementările Java în întreaga organizație. Java Management Service este inclus o dată cu utilizarea OCI și in cadrul subscripțiilor Java SE.

 

Java 18 este cea mai recentă versiune în cadrul cadenței de șase luni a versiunilor Java și este rezultatul unei colaborări extinse între inginerii Oracle și alți membri ai comunității mondiale de dezvoltatori Java prin intermediul proiectului OpenJDK și al Java Community Process (JCP). Acest lucru asigură un flux constant de inovații, oferind în același timp îmbunătățiri continue ale performanței, stabilității și securității, care vor spori utilizarea Java în organizații și industrii de toate dimensiunile.

Lista detaliată a actualizărilor și îmbunătățirilor aduse bibliotecilor poate fi consultată aici: https://www.oracle.com/news/announcement/oracle-releases-java-18-2022-03-22/

 

 

Suport pentru clienții Java

Subscriptia Oracle Java SE, o varianta predictibila de tip „pay-as-you-go”, oferă clienților cel mai înalt nivel de suport, dreptul de utilizare al GraalVM Enterprise, acces la Java Management Service și flexibilitatea de a face upgrade nerestricționat in cadrul organizației. Acest lucru ajută organizațiile IT să gestioneze complexitatea, să limiteze costurile și să atenueze riscurile de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.