Divizia office a companiei Lemon Interior Design s-a ocupat de amenajarea interioară a birourilor CBRE din cadrul clădirii One Tower. Liderul global al pieței de consultanță imobiliară și-a relocat sediul din București anul trecut într-una dintre primele clădiri verzi din România, parte a dezvoltării multifuncționale One Floreasca City. Scopul amenajării noului spațiu de lucru CBRE, semnat de Lemon Office Design, a fost acela de a obține un mediu de lucru orientat spre productivitate și care, în același timp, să ofere o atmosferă confortabilă și plăcută, în care echipa să se simtă în siguranță.

Clădirea One Tower este prima clădire de birouri din România care obține certificarea LEED v4 Platinum Building Design and Construction, nivelul superior prevăzut de această certificare. Aceasta este completată de certificarea WELL Health-Safety, prin care se confirmă sănătatea și siguranța chiriașilor la locul de muncă. Conceptul centrat pe comunitate care stă la baza acestei dezvoltări imobiliare oferă acces la restaurante și cafenele chiar în incinta ansamblului.

„Dorința de a păstra cât mai mult din aspectul brut, nefinisat al spațiului a fost motorul unor decizii care au modelat întregul concept de design pentru birourile CBRE. Folosirea materialelor tradiționale de construcție a fost îmbinată cu tehnologii contemporane de prelucrare, scopul fiind acela de a obține un spațiu modern, prietenos și care în acelși timp răspunde nevoilor actuale de lucru ale echipei. Întotdeauna când lucrăm la un proiect de amenajare office luăm în calcul nu numai specificul unui astfel de spațiu, ci și elementul uman, care are nevoie de confort, pentru a obține un mediu de lucru ieșit din tiparele convenționale ale birourilor clasice. Ne bucură interesul tot mai multor companii pentru performanțele tehnice și design-ul personalizat al spațiilor în care își desfășoară activitatea, o tendință pe care o vedem tot mai prezentă pe această piață”, spune Elena Oancea, cofondator Lemon Interior Design.

Spațiul a fost structurat în zone de lucru standard, dar și o gamă largă de arii informale, locuri de muncă flexibile și zone de discuții care încurajează atât concentrarea individuală, cât și interacțiunea în echipă. Cărămida devine laitmotivul amenajării, fiind folosită în diverse moduri ce creeaza modele surprinzătoare în fiecare spațiu. Încă de la intrare, peretele frontal placat cu cărămidă cu goluri hexagonale, un element puternic de primire a vizitatorilor, captează atenția. În spatele acestui zid, care adăpostește și două cabine izolate fonic destinate concentrării individuale sau conversațiilor telefonice private, se dezvăluie un spațiu cu o estetică eminamente tehnică, o interpretare a locului informal al discuțiilor din șantierele de lucru.

„Am adus împreună două echipe, Lemon Design si CBRE, care știu să vorbească în același limbaj creativ despre concepte de design, tendințe în amenajarea birourilor, nevoia de experiență și colaborare a oamenilor, dar și despre parametri stricți de implementare, iar acest lucru a dat roade încă de la primele schițe. A fost benefic și în același timp plăcut să mă aflu în poziția în care de obicei se află clienții noștri și felicit Lemon Design pentru modul în care au gestionat și facilitat acest proiect”, a adăugat arh. Tudor Ionescu, Head of A&T Services | Office la CBRE România.

Zona principală de întâlniri, așa numita Pitch Arena, este tratată diferențiat, fiind asemuită unui teren de sport cu o pardoseală tradițională din lemn. Aceasta coboară o treaptă raportat la restul spațiului și este delimitată printr-o cortină fonoabsorbantă. Întreg semicercul este luminat de o multitudine de corpuri punctuale ce recrează senzația expunerii sub lumina reflectoarelor, insuflând dinamism tuturor interacțiunilor din acest spațiu. Plafonul tehnic al spațiului principal, precum și elementele de beton aparent au fost curățate și menținute expuse, în contrast cu caracterul soft al pardoselii, al elementelor fonoabsorbante și al vegetației. Toate aceste elemente sunt unificate printr-un concept de iluminat și de plafon croit pentru acest proiect care le evidențiază calitățile, creând un spațiu nuanțat și dinamic, cu caracteristici ce sunt departe de cele ale spațiilor de birouri convenționale.

Compania Lemon Interior Design a fost fondată în urmă cu 18 ani de Cristina Căpitanu și Elena Oancea. Încă din 2004, compania și-a pus semnătura pe multe concepte creative, remarcându-se prin serviciile integrate de design și management al amenajărilor interioare. În 2019 compania se extinde odată cu lansarea diviziei office – Lemon Office Design, care are ca focus soluțiile complete de proiectare, design și implementare pentru configurarea spațiilor de birouri, într-un mod personalizat.

Lemon Interior Design este câștigătorul premiilor internaționale European Property Awards 2019: ”Best Interior Design Private Residence Romania” pentru reședință privată în cadrul unui complex One; ”Best Interior Design Apartment Romania” pentru Lake Loft; ”Bathroom Design Romania Award” pentru Skyline. Compania a mai câștigat în 2015 premiul „Visionary Design” la Gala Premiilor Casa Lux și „Cel mai bun design pentru un o locuință privată” în 2014, la Gala Premiilor Elle Decoration Design.

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central în Dallas este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2020. Compania are peste 100.000 de angajați și deservește clienți din peste 100 de țări. În România, CBRE oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare și coordonare de tranzacții și management de proiecte, servicii de design & build, managementul proprietății, administrarea investițiilor, evaluare, închiriere de proprietăți, consultanță strategică, vânzări de proprietăți, servicii ipotecare și servicii de dezvoltare. Accesați site-ul www.cbre.ro pentru detalii suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.