Este ziua cea mare pentru Marea Britanie. Coroana are un nou Rege! O zi istorică pentru Casă Regală a Regatului Unit al Marii Britanii, o zi specială pentru întreaga lume, în direct, la Știrile PRO TV. Cosmin Stan transmite sâmbătă, de la Londra, încoronarea Regelui Charles al III-lea.

Cel mai important eveniment al monarhiei britanice din ultimii 70 de ani este în direct, la PRO TV. Slujba de încoronare este o ocazie solemnă, religioasă şi plină de simbolism în care Charles va depune jurământul prin care promite să susţină legea şi Biserica Angliei. Momentul central al evenimentului constă în așezarea pe istoricul Scaun al Încoronării, cunoscut sub numele de Scaunul Regelui Edward, care conţine Piatra Destinului, și ungerea de către Arhiepiscopul de Canterbury, liderul spiritual al comuniunii anglicane mondiale, cu mir sfânt de la Ierusalim.

Cosmin Stan și operatorul Ioan Bucșa vor transmite în direct, de la Londra, cele mai importante momente și vor fi în centrul atmosferei din capitala britanică, unde sunt așteptați zeci de mii de turiști. ”Sunt extrem de fericit să fiu, din nou, martor al istoriei. Este motivul principal pentru care iubesc această meserie: să pot să fiu în miezul evenimentelor care contează cu adevărat, care schimbă lumea, care vor rămâne în istorie. Este un privilegiu și o onoare să am acces, în primul rând, la o astfel de reprezentație de care o generație întreagă poate are parte o singură dată. Și mă bucur că voi avea astfel ocazia să le transmit telespectatorilor români informații la prima mână de la fața locului”, a spus Cosmin Stan.

 

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va fi transmisă, în direct, de la Londra, sâmbătă, 6 mai, în cadrul ediților speciale Știrile PRO TV: dimineață, de la ora 07:00 până la 10:30 și de la 11:30 până la ora 15:00. Evenimentul va fi în direct și pe VOYO.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.