Etapa Online a Concursului Internațional George Enescu continuă cu Secțiunea Pian, cu recitaluri susținute de tineri muzicieni din toată lumea. 35 de pianiști din cei 39 înscriși au fost declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament. Accesul la tot conținutul online al Concursului din această perioadă este gratuit pentru iubitorii muzicii clasice pe www.festivalenescu.ro.

Jurizarea va avea loc online prin analizarea înregistrării video trimise de concurenți de către juriile de specialitate formate din muzicieni de renume internațional. Juriul Secțiunii de Pian din această ediție este format din Nelson Goerner (Președintele Juriului), Dana Borșan, Hyoung-Joon Chang, Philippe Dinkel, Peter Jablonski, Andrey Pisarev, Matti Raekallio, Josu de Solaun și Andrea Lucchesini.

Rezultatele etapei online a Secțiunii Pian vor fi anunțate pe website-ul Concursului până pe 31 mai 2022. Doar 12 concurenți se vor putea califica pentru Semifinala ediției a XVIII-a a Concursului Enescu care va avea loc în septembrie 2022, la Ateneul Român.

Repertoriul secțiunii de pian din această ediție acoperă o selecție variată de lucrări ilustre din cele mai reprezentative perioade ale istoriei muzicii, de la Bach la Debussy, pentru a pune în valoare atât virtuozitatea, cât şi sensibilitatea interpretativă a participanţilor. Vârsta medie a concurenților Secțiunii de Pian este 25 de ani, iar cel mai tânăr pianist are 15 ani.

Puteți viziona înregistrările accesând pagina dedicată etapei online a secțiunii Pian.

Concursul Internațional George Enescu, una dintre cele mai importante platforme internaționale de lansare pentru tinerii muzicieni din toată lumea, este construit ca o prelungire firească a Festivalului George Enescu – cel mai prestigios eveniment cultural organizat de România. De-a lungul timpului, Concursul Enescu a contribuit semnificativ la promovarea și lansarea multor mari artiști, aceștia păstrând mereu o legătură de suflet cu Enescu și cu România.

Concursul Enescu este un proiect cultural finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.