Până când românii sunt așteptați la urne pentru alegerea deputaților europeni ce vor reprezenta interesele României în plenul de la Bruxelles, România, te iubesc! desfășoară campania: EU Yes La Vot. Săptămâna aceasta, Camelia Donțu analizează impactul pe care fondurile europene îl au asupra educației din România, de la școlile defavorizate și până la startup-uri și ne arată cum banii europeni pot influența viitorul României. Întregul reportaj poate fi urmărit, pe larg, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

 

„Două miliarde de euro avem în acest an de la Uniunea Europeană să ne rezolvăm problemele din educație. Învățamantul trebuie să le asigure copiilor o meserie și să le dezvolte gândirea antreprenorială. Dacă au un loc de muncă, sau propria afacere, vor rămâne în țară și vor aduce schimbarea de care avem nevoie. Sunt români care se încăpățânează să facă parte din masa critică ce schimbă lucrurile în țara noastră. Am întâlnit oameni excepționali: antreprenori, profesori, chiar și autorități – lideri care înțeleg că banii europeni se cheltuiesc, dar copiii trebuie să rămână cu abilități care să-i ajute în viitor”, a spus Camelia Donțu.

 

O școală cu risc de abandon din satul Curcani, județul Călărași, le oferă astăzi elevilor săi acces la tehnologii didactice de ultimă generație, menite să îi atragă și să îi formeze pentru viitoarele lor meserii. Însă, situația nu a fost la fel dintotdeauna. Timp de peste 13 ani, școala nu a reușit să acceseze niciun fond european, iar în aceeași situație se află multe alte instituții de învățământ din România.

 

Camelia ne va prezenta și startup-uri din România care au reușit, în ultimii ani, să aibă o ascensiune favorabilă datorită fondurilor de investiții și programelor de mentorat, dar se confruntă cu piedici ce țin de birocrație sau obținerea finanțărilor.

 

Cum decurg, de fapt, lucrurile, cât de accesibile sunt fondurile și ce schimbări se pot face, vedem duminică, de la 18:00, la România, te iubesc! și, online, pe VOYO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.