Hercesa România a început, în luna mai 2024, lucrările de construcție la primul bloc al ultimei faze a proiectului Vivenda Residencias din zona Titan din București. Anunțul vine la o lună de la demararea lucrărilor la al doilea bloc de locuințe din proiectul Stellaris Residencias, pe care compania îl dezvoltă în vestul Capitalei, lângă stadionul Steaua.

 

Strategia noastră de a ne dezvolta proiectele rezidențiale în etape ne permite să susținem mai multe șantiere în paralel, în funcție de caracteristicile pieței din momentul respectiv. Fundamentele economice, caracterizate astăzi prin dobânzi stabile cu perspective de scădere și inflație pe o pantă descendentă, precum și cererea ridicată pentru locuințe ne-au determinat să demarăm în această perioadă lucrările la câte un bloc nou în fiecare proiect rezidențial pe care-l avem în prezent în portofoliul de dezvoltare”, a declarat Romeo Ghica, manager de operațiuni în cadrul Hercesa Romania. „Cererea crescută pentru apartamentele din blocul D1, pe care am început să-l construim în mai în Vivenda Residencias, ne-a determinat să lansăm vânzările și pentru etapele a doua și a treia a ultimei faze a proiectului, în care avem produse flexibile și adaptabile în funcție de cerințele cumpărătorilor”, a adăugat Romeo Ghica.

 

Concret, apartamentele cu suprafețe de 120 de metri pătrați pot avea 4 sau 5 camere, în funcție de necesitățile cumpărătorilor. Această flexibilitate se datorează faptului că Hercesa România deține „in house” atât departamentul de proiectare, cât și pe cel de vânzări. Prețurile apartamentelor din blocul D variază între 93.000 de euro plus TVA pentru un studio și 242.000 de euro plus TVA pentru un apartament cu 4 sau 5 camere. Termenul de finalizare a întregii clădiri D din Vivenda, cu un total de 400 de apartamente, este trimestrul al treilea din 2026.

 

Blocul D din Vivenda Residencias este primul din portofoliul Hercesa din România care va beneficia de sistemul de centrală de bloc conectat la încălzire prin pardoseală, fiind astfel eliminate centralele de apartament. O altă noutate este reprezentată de faptul că toate locurile de parcare aferente imobilului sunt în subteran, suprafața fiind rezervată exclusiv amprentei clădirii și spațiilor verzi.

 

În paralel, Hercesa România construiește în Vivenda blocul L, un concept cu doar două apartamente pe etaj, situat lângă supermarketul Lidl, cu termen de finalizare septembrie 2024 și care cuprinde 80 de apartamente cu 3 si 4 camere, cu suprafețe utile totale cuprinse între 82 mp și 115 mp și prețuri începând de la 135.800 € + TVA. În Stellaris Residencias, compania lucrează în paralel la două clădiri, cu 129, respectiv 125 de apartamente. Termenele de finalizare sunt sfârșitul anului 2024 pentru prima clădire și trimestrul al patrulea al anului 2025 pentru a doua.

 

 

 

 

Hercesa România 20 de ani: 1.000 de apartamente livrate și 1.000 în construcție/în pregătire

 

Hercesa este prezentă pe piața din România din anul 2004 și a livrat de atunci 1.000 de apartamente în proiectul Vivenda Residencias din zona Titan din București. În 2012, Hercesa România a redeschis Hotelul Cișmigiu, aflat în prezent tot în portofoliul companiei.

 

În prezent, Hercesa România are în construcție și în pregătire 1.000 de apartamente în proiectele Stellaris Residencias și Vivenda Residencias.

 

Stellaris Residencias este al doilea proiect rezidențial de anvergură dezvoltat de Hercesa România în București după Vivenda Residencias și va cuprinde un total de 4.500 de apartamente. Prima fază a Stellaris Residencias presupune o investiție de 59 de milioane de euro, va fi construită în patru etape și va cuprinde 482 de apartamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.