Marți, 21 noiembrie, pe Arena Națională, Cantus Mundi și Federația Română de Fotbal readuc în tribune Galeria Națională de Copii, formată de această dată din coruri și ansambluri de percuție din cadrul Programului Național Cantus Mundi. Avându-i alături pe dirijorii și coordonatorii programului, cei peste 700 de copiii veniți din toată țara vor anima peste 50 000 de spectatori.

Tinerii percuționiști din Programul Național Cantus Mundi sunt gata să antreneze tribunele cu tobele lor, iar corurile de copii îi vor susține cu melodii și coregrafi spectaculoase. Nu vor lipsi celebrele piese We Are The Champions și Waka Waka, binecunoscute de publicul din întreaga lume.

„După succesul organizării Galeriei Naționale de Copii în cadrul meciului România – Andorra din luna octombrie, revenim pe stadion cu și mai mulți copii și adolescenți din cadrul amplului Program Național Cantus Mundi, care unește copiii prin muzică, indiferent de barierele sociale. Prin inițiativa dezvoltată alături de Federația Română de Fotbal, susținem o atitudine fair-play în rândul suporterilor de toate vârstele.” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

 

Galeria Națională de Copii este energizată de Cantus Mundi și Penny. Galeria participă de această dată la un meci cu o miză importantă, care poate aduce României primul loc în grupă la EURO 2024. Meciul se joacă cu casa închisă și așteaptă peste 50.000 de spectatori în tribune.

 

 

 

Programul Național Cantus Mundi a fost fondat de renumitul dirijor Ion Marin și a fost dezvoltat în familia Corului Madrigal. Cantus Mundi a fost lansat în 2011 și după 12 ani de activitate a adunat sub umbrela sa peste 1.800 de coruri. Mai mult de 63.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice. Coordonarea Galeriei Naționale de Copii este asigurată de profesorul de muzică Ana-Maria Rusu, membră a echipei Cantus Mundi din 2019.

Secția de percuție a Programului Național Cantus Mundi a fost înființată în anul 2018 și este condusă de renumitul muzician și formator Zoli Toth, care, alături de Bogdan Pop, coordonează trei grupe formate din peste 30 de copii și tineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.