O singură privire ca a lor și înțelegi rostul pașilor pe pământ. Noi întâlniri emoţionante cu oameni de la care învățăm să ne bucurăm de ceea ce avem, de ceea ce vedem, ne aduce Dite Dinesz de sâmbătă, 17 decembrie, ora 15.30.

 

„Un om cum noi nu vom mai întâlni! Nu se cântă, nu se plânge, trăiește pur și simplu. În tăcere, afli mai mult decât în o mie de cuvinte. O singură privire ca a lor și înțelegi rostul pașilor pe pământ”! Este emoţia pe care echipa de realizatori ai seriei de reportaje „Izolaţi în România” ne-o transmite de fiecare dată, de la primul cadru filmat.

 

„Am fost plecați pe poteci și ne-am întors cu episoade noi despre bucuria de a fi pe lume”, ne spune zâmbind Dite Dinesz. „Dincolo de greutăți și lacrimi, am înțeles, în aceste noi întâlniri, că a trece munții în vremuri grele, în neajunsuri, în clipe apăsătoare, e lecția prin care înveți să te bucuri de ceea ce ai, de ceea ce vezi. Chiar dacă ceea ce ai e puțin, o casă cu lucruri atârnate pe perete, nu ascunse în dulapuri, iar ceea ce vezi e aceeași pădure cu aceleași poteci grele”, continuă realizatoarea seriei de reportaje de la TVR 1.

 

Din 17 decembrie, în noua serie „Izolaţi în România”, la TVR 1, cunoaştem oameni puternici, cu gânduri profunde, numai de ei ştiute şi adunate: Sofia nu aude omul, dar aude cerul. Aurel știe ce e dincolo de capătul lumii, acolo unde o fi el… Ana muncește și plânge în cel mai izolat loc din România, dar aceeași Ana se bucură că mulți voluntari au ajuns cu bine la ea.

 

„Trei vieți diferite. Fiecare urcuș e alt drum. Nu se cunosc și trăiesc pe munți diferiți, dar în prima noastră întâlnire dialoghează, se completează. Niciunde nu vei afla mai simplu și mai profund rostul omului pe lume, trăit de oameni care nu au școli, nu au drumuri multe la oraș, nu au cărți citite. Omul pe de-a întregul lui, puternic, deși singur, e în 17 decembrie, la TVR 1!”, ne invită realizatoarea Dite Dinesz să urmărim primul episod al noii serii de filme despre „Izolaţi în România”.

 

Dacă primul episod al noii serii „Izolaţi în România” poate fi urmărit pe 17 decembrie, de la ora 15.30 (pentru că încă se mai scriu capitole importante ale Cupei Mondiale FIFA Qatar 2022), din 24 decembrie, reportajele „Izolaţi în România” sunt programate sâmbăta, de la 16.30, la TVR 1. În Ajun de Crăciun, ne bucurăm de o ediţie specială, în care echipa „Izolaţi în România” a împodobit bradul cu faptele bune făcute de semenii noştri, iar „de Crăciun masa le va fi plină, pentru că omenia ta e lumina de dincolo de brazi, pe care cerul o știe prea bine!” (Dite Dinesz).

 

Imagine: Marius Danci

Reporter: Dite Dinesz

Montaj: Constantin Buta

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.