Optimile Cupei României la handbal feminin şi meciuri din prima etapă a Ligii Zimbrilor pot fi văzute în această săptămână, în direct la TVR.

 

Săptămână plină de handbal la Televiziunea Română! Miercuri, 23 martie, se dispută optimile Cupei României Fan Courier la handbal feminin. Cele mai interesante partide din optimile întrecerii vor fi transmise în direct la TVR 3 şi TVR 1 după următorul program: Dunărea Brăila – CSM  Bucureşti, ora 16.00 – TVR 3; HC Zalău – Gloria Bistriţa, ora 18.00 – TVR 1.

 

Măcinată de accidentări în acest sezon şi cu un nou antrenor din luna februarie, croatul Neven Hrupec (revenit după nouă luni la echipa brăileană, în locul danezului Morten Soubak), fetele de la Dunărea Brăila speră să-şi salveze sezonul (se află doar pe locul 8 în campionat) cu o prestaţie solidă în Cupă. Dar adversarele de la CSM Bucureşti nu mai concep anul acesta să nu cucerească acest trofeu, după ce sezonul trecut s-au înclinat în finală în faţa Gloriei Buzău, chiar în sala Dunărea, din Brăila. Se anunţă, cu alte cuvinte, un meci în care niciuna dintre echipe nu va ceda prea uşor. Vedem deznodământul partidei miercuri, 23 martie, ora 16.00, în direct la TVR 3.

 

Tot miercuri, dar de la ora 18.00, în direct la TVR 1, se dispută duelul dintre HC Zalău şi Gloria Bistriţa, un meci de mare rivalitate, care se anunţă a fi capul de afiş al optimilor Cupei. „Pe teren propriu, trupa din Sălaj este o nucă tare şi să nu uităm că echipa pregătită de Gheorghe Tadici a terminat pe locul 3 sezonul trecut în această întrecere. După un start de sezon ratat (doar pe locul 9 în Liga Florilor, chiar dacă are al doilea buget din prima ligă), echipa oaspete dispune însă de un lot valoros, cu care speră să prindă Final-Four-ul. Este, de altfel, şi singura şansă a echipei conduse de pe banca tehnică de Horaţiu Paşca să prindă un loc de cupă europeană în sezonul viitor”, explică jurnalistul Dragoş Cojocaru, unul dintre comentatorii sportivi ai partidelor de handbal transmise de TVR.

 

În weekend, se reia şi Liga de handbal masculin. Dueluri interesante, în direct la TVR 1 şi TVR 2

 

Sâmbătă, 26 martie, se dispută un duel bucureştean în Liga Zimbrilor, cel dintre CSM Bucureşti şi CS Dinamo Bucureşti, un duel care, pe vremuri, hotăra câştigătoarea titlului. În acest sezon însă, lucrurile stau cu totul altfel. Ne lămureşte comentatorul partidei, jurnalistul Dragoş Cojocaru: „Tigrii au pornit la drum cu un buget mai mic şi cu numerose schimbări în lot, care au afectat prestaţia echipei în debutul de sezon. CSM se află doar pe locul 7, în timp ce campioana Dinamo este lider. Între cele două echipe este o diferenţă uriaşă, de 28 de puncte. Alb-roşii, care şi-au încheiat parcursul în Europa, se vor concentra pe campionat, pentru că echipa care va termina pe primul loc în Liga Zimbrilor va evolua în sezonul viitor în grupele Champions League”. Partida CSM Bucureşti – CS Dinamo Bucureşti este în direct la TVR 1, sâmbătă, de la ora 15.30.

 

Tot pe 26 martie, de la ora 11.00, vedem la TVR 2 un alt duel interesant, desfăşurat la Timişoara: cel dintre două foste campioane ale României – Poli Timişoara şi Minaur Baia Mare. Este un meci în care echipa maramureşeană, calificată şi în semifinalele Cupei EHF, porneşte ca favorită, mai ales că oaspeţii au nevoie neapărat de cele 3 puncte pentru a rămâne în lupta pentru podium.

 

Duminică, 27 martie, de la ora 15.30, la TVR 1 e programat un mare derby al handbalului feminin românesc: între campioana CSM Bucureşti şi deţinătoarea Cupei şi Supercupei României: SCM Gloria Buzău. „În tur, Gloria a obţinut o remiză muncită pe teren propriu şi, cu siguranţă, îşi va vinde scump pielea şi în Polivalenta bucureşteană, în acest meci restant din etapa a 19-a Ligii Florilor. Neagu şi compania nu concep să nu obţină cele 3 puncte, pentru a rămâne în plasa liderului Rapid, în timp ce, pentru buzoience, o înfrângere le poate scoate din lupta pentru podium” – Dragoş Cojocaru, jurnalist al Departamentului Sport TVR.​

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.