Dumitru Prunariu, Ion Caramitru, Cristi Puiu, Costel Iarca, Dragoș Bucur, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, Jesús del Cerro, Dorin Apreutesei, Adrian Sabadîș, Gianina  Miron, sunt doar câțiva dintre cei care expun spre licitație obiecte și lucrări  unice de cultură și artă românească.

Este vorba despre două evenimente caritabile organizate în onoarea artiștilor care contribuie la o Românie educată. Dubla licitație constă în obiecte de artă și de cultură românească, lucrări unicat și de o valoare inestimabilă.

Este un eveniment intim, dedicat iubitorilor de cultură, educație și film românesc.

Doritorii se pot înscrie până pe data de 24 iunie, orele 16.00 la numărul de telefon +40747551721 și pot solicită invitația, catalogul de prezentare al produselor și prețul de pornire al obiectelor.

Locurile sunt limitate iar intrarea se face numai pe baza de invitație și confirmare în prealabil.

Prieteni ai filmului românesc și ai regretatului Maestru Ion Caramitru, s-au alăturat demersului de susținere a proiectului independent de lung-metraj despre Experimentul Pitești, proiect realizat  într-un deceniu de muncă și încredere.

Ambele evenimente vor include în program și proiecția lung-metrajului ‘’Experimentul Pitești’’, proiecție specială, privată. Filmul este distribuit la nivel național și internațional prin Vertical Entertainment din această toamna și va apărea în cinematografe, ulterior pe Netflix și TV.

Primul eveniment caritabil va avea loc pe data de 28 iunie, între 18.00 – 21.00, în incinta The Villa (Stradă Ernest Broșteanu 7, București 010528), iar al doilea se va desfășura în incinta Geta Voinea Agora Floreasca (Calea Floreasca 111-113, Corp A, et 2, București 014455), pe 3 iulie, între 6 – 9 pm.

Pentru cel de-al doilea eveniment, pe 3 iulie, doritorii se pot înscrie până pe data de 28 iunie, orele 16.00 la numărul de telefon +40747551721.

Lung-metrajul prezintă unul dintre cele mai înfiorătoare experimente de mutilare emoțională și fizică prin tortură, realizat de regimul comunist – Experimentul Pitești. Proiectul este rezultatul a 11 ani de muncă benevolă și voluntară a peste 600 de oameni.

‘’La 33 de ani de la căderea comunismului, numărul exact al victimelor Experimentului Pitești  nu este nici până astăzi cunoscut. Cu un efort început acum 11 ani, ne-am propus să aducem în atenția publicului o parte dintre evenimentele petrecute atunci. Este un film artistic, cu o componentă puternică de documentare. Timp de 11 ani am discutat cu victime, cu familiile acestora, cu istorici, cu reprezentanți ai Institutului de Cercetare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Experimentul Pitești nu a fost un simplu accident. A fost un efort programatic de distrugere, prin tortură fizică și emoțională. Experimentul Pitești trebuie să fie în manuale, pe ecrane, în muzee, pentru a ne asigura că istoria nu se repetă. Le mulțumim tuturor celor care ne-au susținut până acum și de asemenea, le mulțumim și celor care vor să ne ofere în continuare sprijin în cunoașterea istoriei și ororilor comunismului.” (Victoria Baltag, regizoarea filmului și inițiatoarea proiectului Experimentul Pitești – Filmul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.