Comisia continuă să acorde sprijin financiar prin intermediul pachetului privind mobilitatea din cadrul Instrumentului dedicat sprijinului de urgență.

Comisia continuă să acorde sprijin financiar prin intermediul pachetului privind mobilitatea din cadrul Instrumentului dedicat sprijinului de urgență, punând la dispoziția unui număr de șase state membre finanțări de peste 14 milioane EUR pentru transportul de materiale folosite pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și de tratamente împotriva COVID-19. Această sumă se adaugă celor 150 milioane EURCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent deja puse la dispoziție pentru transportul de produse medicale esențiale începând de anul trecut.

Pachetul privind mobilitatea va finanța, de exemplu, transporturi de medicamente pentru terapie intensivă destinate Belgiei și de seringi și ace destinate Italiei. Ceilalți beneficiari ai finanțării acordate de UE sunt Austria, Cehia, România și Slovenia. În total, s-au finanțat peste 1 000 de zboruri și 500 de livrări.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat: „UE a sprijinit în continuare lanțurile de aprovizionare și livrările de echipamente medicale. De la începutul pandemiei, Instrumentul pentru sprijin de urgență s-a dovedit a fi deosebit de util în eforturile noastre comune de combatere a pandemiei de COVID-19. Prin acest pachet, care este cel mai recent dintr-o serie de alte pachete, am finanțat transportul de produse de primă necesitate, pentru a contribui la salvarea vieților pacienților și la impulsionarea campaniilor naționale de vaccinare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.