Pe 11 și 12 aprilie, comisarul european Adina Vălean, responsabil pentru transporturi, va efectua o vizită la București.

Agenda vizitei cuprinde o întâlnire cu ONG-uri, voluntari și reprezentanți ai CFR, în Gara de Nord, întâlniri cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, vice-premierul Sorin Grindeanu. Pe 12 aprilie, comisarul european, va participa la o video-conferință trilaterală cu miniștrii transporturilor din România, Ucraina și Moldova.

Vizita va începe cu participarea la Conferința privind Viitorul Europei (CoFE), eveniment organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, la Muzeul Țăranului Român, alături de premierul Nicolae Ciucă.

Adina Vălean a declarat: „Prioritatea vizitei mele în România este găsirea de soluții, împreună cu autoritățile de la București și cele din Moldova și Ucraina, pentru transporturile pe cale ferată, rutiere, fluviale și maritime ale mărfurilor din Ucraina și Moldova. Pe agenda discuțiilor va fi și nivelul de pregătire al proiectelor de infrastructură din România pentru o absorbție optimă a fondurilor europene.”

Agenda vizitei cuprinde:

București

Luni, 11 aprilie 2022

11:00- 11:45 – Participare la Conferința priviind viitorul Europei împreună cu dl. Nicolae Ciucă, prim-ministrul României

12:00 – 13:00 – Vizita punctului de lucru permanent al ISU Bucureşti – Ilfov de la Gara de Nord Bucureşti; întâlnire ONG-uri societatea civilă și CFR

14:00 -15:00 – Întâlnire cu dl. Nicolae Ciucă, prim-ministrul României

 

Marți, 12 aprilie 2022

10:30- 11:30 – Întâlnire cu dl. Sorin Grindeanu, vice-premier, ministrul transporturilor

11:30- 12:30 – Videoconferință trilaterală cu miniștri transporturilor din România, Ucraina și Moldova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.