După succesul premierei oficiale  cu Cock de Mike Bartlett, spectacol al Teatrului Stela Popescu în regia lui Tony Adam şi scenografia Mădălinei Mihai, avându-i în distribuţie pe Tudor Cucu Dumitrescu, Cristian Neacșu, Ioana Niculae, Cătălin Frăsinescu, o nouă reprezentaţie are loc pe 3 februarie, ora 19:00 la Teatrul Metropolis, Sala Olga Tudorache.

Piesa lui Mike Bartlett vorbește  despre iubire și despre puterea noastră de a înțelege formele și complexitatea acestui sentiment. Mai presus de toate însă, Cock aduce în fața noastră o serie de întrebări esențiale. Avem curajul să fim, cine suntem cu adevărat? Avem îndrăzneala de a ne trăi propriul adevăr? Suntem în stare să ne asumăm alegerile și să ieşim din zona de confort ?

Protagoniştii premierei declarau :

Tudor Cucu Dumitrescu : „Cock este un spectacol curajos. Seară de seară textul lui Bartlett îmi oferă senzația că fac parte dintr-un eveniment important.”

Cristian Neacşu : “Cock este un text contemporan. Este vorba despre iubire si decizii. Despre asumare, despre confuzie, despre numeroasele posibilități în  care-ti poti trai viitorul. Si cel mai important despre identitate, despre dorinta de a fi înţeles si nu judecat.
John contine toate astea. Le duce în  spate. El nu vrea sa rănească pe nimeni, dar o face .
E o provocare sa joci un asemenea personaj care trăiește o ora si jumatate toate lucrurile enumerate mai devreme. Si este mai ales epuizant. Acest spectacol este un checkpoint în  cariera.”

Ioana Niculae : „Piesa vorbește mai ales despre dragoste. Despre asta cred că este vorba în acest spectacol: despre iubire, despre multiplele ei forme, despre cum în iubire nu sunt diferenţe, indiferent cui îi este ea adresată şi nu se concentrează, deci, pe sexualitate şi diferențele dintre noi, ci tocmai pe ceea ce ne apropie.”

Cătălin Frăsinescu : “Nu renunți la un copil pentru că este „altfel”.  Dacă alți oameni trăiesc altfel, nu înseamnă că ei nu au voie să își ducă viața. Părinții să aibă o relație plină de răbdare, de îngăduință și să-și cunoască copilul. Fii în continuare un tată bun, o mamă bună”

Societatea contemporană se schimbă cu rapiditate, iar teatrul contemporan are datoria de a aduce în fața spectatorilor problemele cu care aceasta se confruntă. Astfel, identitatea de gen este astăzi un subiect extrem de actual, care necesită o abordare corectă, pe măsura complexității lui.  Spectacolul Cock aduce în prim plan  triunghiul dramatic de relaționare, în care ne-am aflat fiecare dintre noi, asumându-ne, de cele multe ori inconștient, unul dintre cele 3 roluri: victimă, salvator sau persecutor. Construit într-o structură cinematografică, spectacolul împletește lupta și suferințele personajelor, cu situațiile comice, într-un ritm alert, ce-l va face pe spectator să rămână implicat până la final.

Să lupți / să renunți?  Să accepți / să refuzi?  Să pleci / să rămâi? Răspunsul rămâne a fi dat de fiecare spectator.

 

Acces 16 +

Durată: 1 oră și 20 de minute, fără pauză

Premiera: București, 20 decembrie 2022

Bilete pe

www.teatrulstelapopescu.ro, www.mystage.ro    www.iabilet.ro, bilet.ro și theatrum.ro

 

www.teatrulstelapopescu.ro

www.facebook.com/TeatrulStelaPopescu

www.instagram.com/teatrulstelapopescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.