epa09041355 Protesters barricade during a new march against the imprisonment of Spanish rapper Pau Rivadulla Duro A.K.A 'Pablo Hasel' in Barcelona, Spain, 27 February 2021. Hasel was given a nine-month-prison sentence late January after the Supreme Court found him guilty of incitement to terrorism and offense against the dignity of the Spanish Crown and State institutions on his lyrics. EPA/ALEJANDRO GARCIA

Mai multe sute de participanţi au defilat în spatele unui banner mare anunţând „Până vor cădea. Nimic de pierdut. Totul de câştigat”, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse.

„Cine sunt eu pentru a judeca ce pune el în cuvintele sale. Dar să-l condamni pentru asta mi se pare un atac la adresa libertăţii de exprimare”, a afirmat Barbar Salazar, un medic de 36 de ani.

Mitingul a degenerat la lăsarea serii, ducând la acte de vandalism şi jafuri ale unor sucursale bancare, dintre care una a fost incendiată.

Vitrine sparte, faţade murdărite cu vopsea şi cocktailuri Molotov, dintre care unul a incendiat o furgonetă a poliţiei, mai mulţi „revoltaţi cu glugă au atacat magazine, dar în special bănci”, potrivit mai multor mesaje pe Twitter ale poliţiei catalane care a confirmat că unul dintre autovehiculele sale a ars, la fel ca multe pubele sau containere. Cel puţin zece persoane au fost arestate în timpul ciocnirilor, a declarat poliţia catalană pe Twitter, dintre care una este „implicată în incendierea furgonetei”.

 

 

sursa:digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.