Majoritatea românilor (75%) au desfășurat proiecte de amenajare sau reparații în locuințele proprii în ultimele 12 luni, arată un studiu realizat de MKOR Consulting pentru RegistrulConstructorilor.

În medie, aceștia au derulat două proiecte de amenajare, reparații sau îmbunătățiri în locuința proprie pe durata ultimului an, cu scopul de a reîmprospăta spațiile, pentru a schimba stilul de design și a înlocui sistemele electrice, sanitare sau de iluminat.

Amenajările au vizat spații precum bucătăria, dormitorul și baia, pentru care beneficiarii au alocat un buget mediu de 6.825 RON.

Și în următoarele 12 luni, 3 din 4 români plănuiesc să facă lucrări de renovare în locuințele lor. Scade totuși numărul proiectelor de amenajare față de anul anterior, de la 2 proiecte în 2021 la 1,4 proiecte în 2022, în medie.

6 din 10 români apelează la familie și prieteni pentru realizarea lucrărilor de renovare din locuințele proprii. De cealaltă parte, cei care angajează specialiști (35%) apelează în general la recomandări de la cunoscuți, documentarea online fiind preferată mai degrabă de către tineri.

Echipele de muncitori calificați și specialiști sunt cele mai apreciate de beneficiarii lucrărilor de amenajări, obținând cele mai ridicate scoruri de satisfacție (peste 8 din 10 puncte) atât pentru calitatea execuției, cât și pentru ritmul de lucru și costurile totale.

“Știm cu toții că aceste lucrări, pe cât de necesare, pe atât de greu sunt de realizat, în special pentru că nu avem la dispoziție o resursă de încredere pentru a găsi firmele potrivite. Platforma noastră a apărut tocmai din această nevoie, ca o resursă gratuită de unde oamenii pot afla informații reale despre experiența cu firmele din domeniul construcțiilor și al imobiliarelor, de la alți oameni obișnuiți.

Pe lângă recenzii, vom oferi și informații utile pentru lucrările de amenajare, reparații sau construcții, așa cum este chiar acest studiu.

De asemenea, avem în vedere lansarea unei aplicații în următoarele două luni care va include un project management tool care va soluționa multe din problemele de management de zi cu zi al unui proiect, mare sau mic.” menționează Attila Nagy, fondatorul RegistrulConstructorilor.

Studiul complet poate fi accesat gratuit aici:
https://www.registrulconstructorilor.ro/proiecte-de-amenajare-si-arhitectura/

Metodologia studiului

Studiul de piață a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 501 respondenți, cu scopul de a releva obiceiurile generale ale românilor în privința investițiilor imobiliare, a construcțiilor și amenajărilor. Studiul a avut ca instrument de colectare a datelor sondajul de opinie online, fiind realizat de agenția independentă de cercetare MKOR Consulting.

Eșantionul este reprezentativ național pe criterii de gen, vârstă (21-55 ani) și distribuție geografică și are o marjă de eroare +/-4.5%, la un nivel de încredere de 95%.

Despre RegistrulConstructorilor

Registrul Constructorilor (https://www.registrulconstructorilor.ro) este o platformă independentă fondată cu scopul de a asista atât clienții cât și firmele în alegerea unui partener prin puterea recenziilor și recomandărilor autentice. Obiectivul principal este de a facilita o interacțiune constructivă între client și firmele din industria construcțiilor și a imobiliarelor, sprijinind firmele să își promoveze imaginea pozitivă în această industrie.

Despre MKOR Consulting 

MKOR Consulting (https://mkor.ro/) este o agenție de cercetare de piață inovativă, care combină experiența practică în afaceri, know-how-ul la nivel MBA și expertiza de top pentru a oferi o înțelegere aprofundată a mediului de business. În activitatea sa, MKOR Consulting acoperă toate tipurile de cercetare și oferă o flexibilitate crescută clienților săi, cu scopul înțelegerii și livrării celor mai relevante perspective asupra pieței.

MKOR Consulting dezvoltă o serie de proiecte de cercetare proprii, pe care vă invităm să le parcurgeți gratuit pe site-ul agenției:
https://mkor.ro/studii-piata-proprii/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.