Ce învață copilul meu la școală? Cât de pregătiți sunt profesorii pentru formarea viitorilor adulţi? Școala românească îmi pregătește copilul pentru viață? Cât de mult trebuie să investesc, ca părinte, în educația copilului meu? Când va deveni Educația prioritatea politicienilor? Cum văd decidenţii politici restartarea școlii românești? Care este planul actorilor politici pentru a moderniza învățământul românesc? Cât de mult au învățat liderii politici din greșelile trecutului?

Cu doar două zile înaintea startului campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, Digi24, Fundația Agenția de Dezvoltare comunitară „Împreună”, Reprezentanța Comisiei Europene în România, INSCHOOL – proiectul comun al Uniunii Europene si Consiliului Europei, Universitatea din București şi Administraţia Prezidenţială organizează dezbaterea „Vreau la școală! Despre nevoia de educație incluzivă și de calitate”, în contextul numeroaselor cauze care limitează accesul liber și egal la educație. Evenimentul este înscris în calendarul de activități organizate sub egida Proiectului „România Educată” și este realizat și cu sprijinul UNICEF.

Pe 4 noiembrie, de la ora 11, studioul 5 al postului de televiziune Digi24 devine gazda unui eveniment fără precedent. Reprezentanți ai principalelor partide parlamentare (PNL, PSD, USR/PLUS, PMP, PRO ROMANIA, UDMR) vor propune soluțiile pentru o Educaţie modernă, adaptată pieţei muncii, o Educaţie care oferă şanse egale tuturor elevilor. 

Care sunt „prioritățile zero” ale statului astfel încât școala românească să respecte dreptul constituțional la Educație? Evenimentul își propune să stabilească un set comun de priorități și valori din partea partidelor politice, care să se reflecte în acțiuni guvernamentale imediate.

Conferința, moderată de jurnalistul Digi24 Claudiu Pândaru, va fi transmisă, parțial, pe Digi24, iar integral pe www.digi24.ro și https://www.facebook.com/Digi24HD.

Alte patru dezbateri cu aceeași tematică vor avea loc în zilele de 11 noiembrie, 18 noiembrie, 25 noiembrie și 2 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.