”Am vorbit cu domnul președinte și mi-a spus, legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut penru portofoliile ALDE, că îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă”, a spus premierul.

Întrebată dacă până atunci Guvernul este blocat, prim-ministrul a spus: „Nu este blocat Guvernul, până miercuri sau joi, când avem ședință, să sperăm că avem un răspuns.”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că nu acceptă nicio propunere de remaniere a Guvernului.

″În primul rând, nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că acest guvern şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că îl va suna pe șeful statului Klaus Iohannis pentru a-l întreba ce decizie are de gând să ia în legătură cu interimarii propuși, după demisia miniștrilor din ALDE. Premierul a spus că atitudinea lui Klaus Iohannis lasă impresia că președintele vrea să blocheze din nou Guvernul.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, la 27 august 2019, propunerile de miniştri interimari la Energie – ministrul Economiei, Niculae Bădălău, la Mediu – ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi la Relaţia cu Parlamentul – ministrul pentru Mediul de afaceri, antreprenoriat şi comerţ, Radu Oprea.

Miniştrii ALDE Graţiela Gavrilescu – Mediu, Viorel Ilie – Relaţia cu Parlamentul şi Anton Anton – Energie şi-au depus demisia la Secretariatul General al Guvernului, la 27 august 2019, după ce ALDE a anunţat părăsirea coaliţiei de guvernare.

sursa:stirileprotv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.