Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri, la Constanţa, că alegerile locale trebuie foarte bine organizate pentru a preveni înmulţirea cazurilor de COVID-19, arătând că premierul Ludovic Orban manifestă „interes pentru partid în detrimentul sănătăţii cetăţenilor”.

„El ştie ce se întâmplă. A văzut în Serbia ce s-a întâmplat când au fost alegeri, în Franţa, deci ştie şi ne omoară cu bună ştiinţă. Nu spun că alegerile trebuie amânate, dar trebuie să fie foarte bine organizate. În loc să ne spună cum să procedăm la alegeri, Ludovic Orban ia primari de la PSD. Orban ne îmbolnăveşte prin incompetenţa lui şi interesul pentru partid în detrimentul sănătăţii cetăţenilor”, a declarat Victor Ponta.

În context, acesta a arătat că, pentru orice deces provocat de SARS-CoV-2 după 27 septembrie, ar trebui să îl mustre conştiinţa pe prim-ministru, pentru că a decis să organizeze alegerile locale în plină pandemie.

„Ce-i reproşez lui Ludovic Orban? Ai în faţă de luat nişte decizii, dar domnul Orban porneşte de la criteriul ce e bine pentru PNL. Totul e făcut în acest scop şi eu cred că îi va fi rău PNL şi se vor face de râs, inclusiv la Constanţa. Acum tot guvernul României lucrează pentru Orban. În acest moment ne-ar trebui un premier care să gestioneze pandemia, când şi cum se deschid şcolile şi ce facem cu firmele româneşti. Credeţi că se vor deschide şcolile? Vă spun eu că nu se vor deschide, potrivit normelor în vigoare publicate ieri”, a mai spus Ponta.

Pe de altă parte, liderul Pro România a arătat că parlamentarii acestui partid vor vota moţiunea de cenzură la vedere, dacă va ajunge să fie supusă votului, el apreciind că în continuare ar fi de dorit un premier tehnocrat, până la organizarea alegerilor parlamentare.

Victor Ponta a participat, miercuri, la Constanţa, la evenimentul de lansare a candidaţilor partidului pentru alegerile locale din 27 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.