Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat duminică, 21 iunie 2020, că „noi, cei din PSD, nu vom tolera nicio formă de sclavie modernă. Evident, PSD susține dreptul de a munci în alte state, un drept obținut pe timpul guvernărilor PSD, dar susținem și menținerea standardelor sociale și drepturile egale”.

„La finalul acestei săptămâni a fost votată în Parlamentul European o rezoluție privind lucrătorii sezonieri ca urmare a demersurilor repetate pe lângă instituțiile europene.

Rezoluția confirmă ce a spus PSD, mai exact că au existat grave probleme și abateri de la legislația europeană în materie de muncă și drepturi sociale. Noi, cei din PSD, nu vom tolera nicio formă de sclavie modernă.

\Evident, PSD susține dreptul de a munci în alte state, un drept obținut pe timpul guvernărilor PSD, dar susținem și menținerea standardelor sociale și drepturile egale. În ultimele luni, PSD a căutat să găsească soluții la această problemă. Am interpelat instituțiile naționale și europene, am scris ombudsmanului european, Agenției Europene pentru Muncă și suntem în contact cu sindicatele și partidele de stânga din Germania și Austria și am inițiat colaborări cu aceste partide.

Suntem în contact cu comisarul social-democrat, care ne-a susținut în demersurile noastre și am stabilit noi forme de colaborare cu acesta și cu celelalte formațiuni politice din statele europene,” a spus Victor Negrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.