Senatorul USR Adrian Wiener l-a întrebat pe Ministrul Sănătății, dl. Nelu Tătaru, câte persoane au fost angajate în Direcțiile de Sănătate Publică județene și pe ce posturi, având în vedere că situația epidemiologică din țară pare să fi scăpat de sub control.

Adrian Wiener, care este și medic implicat direct în lupta contra pandemiei cu SARS-CoV-2, coordonator al Spitalului Covid din Arad, consideră că Direcțiile de Sănătate Publică județene joacă un rol central în prevenirea răspândirii virusului Covid-19 și, ca atare, angajarea unor oameni competenți, pe posturi direct implicate în anchete epidemiologice, este esențială pentru combaterea pandemiei.

Adrian Wiener: ”Avem nevoie de oameni pentru a ține acestă pandemie sub control, dar nu putem folosi pretextul pandemiei pentru a angaja fără discernământ persoane fără pregătirea necesară și pe posturi care nu au nicio legătură cu combaterea pandemiei. Triajul rapid și eficient în vămi, de exemplu, este cheia pentru a menține deschise căile de transport de mărfuri în și dinspre România, astfel încât să păstrăm funcțională cât mai mult din economia românească.”

De asemenea, senatoarea USR Silvia Dinică i-a adresat și ea, astăzi, o interpelare Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, cu privire la situația angajărilor făcute în Direcțiile de Sănătate Publică.

Silvia Dinică: ”DSP-urile au un rol cheie în gestionarea acestei pandemii și avem nevoie ca acestea să poată asigura întreg suportul și să fie 100% instituții funcționale. Realitatea actuală ne spune, însă, că avem probleme legate de insuficiența personalului de specialitate din aceste instituții, precum și nereguli legate de procedura de prelungire a contractelor individuale de muncă pe durată determinată. Acestea duc la imposibilitatea efectuării anchetelor epidemiologice și a analizelor de risc necesare.”

Silvia Dinică i-a cerut Ministrului Sănătății să-i prezinte următoarele date:

•             Numărul contractelor pe perioadă determinată ale personalului medical specializat care au expirat în lunile septembrie și octombrie;

•             Numărul contractelor reînnoite pe perioadă determinată ale personalului medical specializat care au expirat în lunile septembrie și octombrie;

•             Data la care vor fi emise ordinele de prelungire pentru contractele de muncă pe perioadă determinată expirate în cursul lunilor septembrie și octombrie pentru care nu a fost semnată deja prelungirea contractelor;

•             Data la care vor fi emise ordinele de prelungire pentru contractele de muncă pe perioadă determinată care vor expira în luna noiembrie;

•             Schema de angajări suplimentare preconizate pentru fiecare DSP astfel încât, să existe suficient personal care să răspundă nevoilor dictate de actuala pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.