Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a solicitat ministrului Sănătăţii informaţii privind începerea campaniei de vaccinare împotriva gripei şi a bolilor pneumococice şi care va fi numărul total de doze de vaccin care vor fi achiziţionate.„Concomitent cu evoluţia noului coronavirus, există şi alte boli transmisibile, în special gripa, care ar putea pune în sezonul rece o presiune fără precedent asupra sistemului de sănătate din ţara noastră.

Inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii, OMS, a recomandat statelor să iniţieze mai devreme campaniile de vaccinare împotriva gripei şi a bolilor pneumococice, dar şi să le extindă, având în vedere că cele mai vulnerabile persoane sunt vârstnicii şi cei cu comorbidităţi, care fac parte din categoriile unde produce cele mai multe decese şi SARS-CoV-2.

În acest sens, mai multe state au anunţat deja declanşarea unor ample programe de vaccinare.Din acest motiv este nevoie de iniţierea urgentă a campaniei de vaccinare împotriva gripei, pentru a evita un număr mare de infecţii respiratorii acute severe, ce ar putea conduce la depăşirea capacităţii sistemului de sănătate din ţara noastră”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Sănătăţii informaţii privind costurile campaniei de vaccinare şi cine va putea beneficia gratuit de vaccinul antigripal. De asemenea, este important de ştiut care este în acest moment numărul total de persoane vulnerabile la gripă sau boli pneumococice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.