USR condamnă tunul imobiliar în valoare de sute de milioane de euro dat, astăzi, în Parlament cu ajutorul PMP, PNL și PSD. Este vorba despre propunerea legislativă (PLx 452/ 2020) prin care o suprafață de teren de 46 hectare, din nordul Capitalei, trece din proprietatea statului în proprietatea Camerei de Comerț, gratuit. 

Cătălin Drulă, liderul deputaților USR, a propus retrimiterea proiectului la Comisie pentru evaluare, dar cererea a fost respinsă. Mai mult, Cătălin Drulă a propus ca terenul să fie scos la licitație publică pentru a obține cel mai bun preț iar banii să fie folosiți în interesul cetățenilor. 

“Ce se întâmplă azi în Parlamentul României, prin acest proiect de lege, este un tun imobiliar transpartinic. PMP a inițiat legea, PNL a pus-o pe ordinea de zi și PSD o susține. E vorba de devalizarea statului român de un teren de 46 de hectare din cea mai bună zonă a Capitalei. Valoarea estimată este în zona milioanelor de euro, poate 300-400 milioane. Este vorba despre aceeași sumă pe care o investim, anual, în drumurile naționale și autostrăzile din România, sau costul construcției unei autostrăzi, ca să ne facem un ordin de mărime. Asistăm la o devalizare a statului cu mâna Parlamentului.”, a declarat Cătălin Drulă în Parlament. 

Deputatul USR a conchis că USR va aduna semnăturile necesare pentru a contesta proiectul PMP, votat de PNL și PSD, la Curtea Constituțională a României. 

Proiectul a fost votat cu 178 voturi pentru, 45 voturi împotrivă și 13 abțineri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.