Deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea propune ca după alegerile locale din acest an administraţiile publice locale din toată ţara să transparentizeze total modul în care sunt cheltuite resursele financiare din bugetele proprii:
”Cea mai mare parte a românilor nu ştiu aproape nimic despre modul în care administraţiile publice locale cheltuiesc banii din bugetele proprii sau resursele transferate de la Guvern.

Deşi de peste două decenii se tot vorbeşte în România despre transparenţă în administraţia publică, s-au făcut paşi foarte mici sau deloc în acest sens. În mod special în unităţile administrativ-teritoriale conduse de reprezentanţi PSD cele mai importante informaţii cu caracter public sunt ţinute la secret, pentru că, dacă le-ar fi făcut publice, oamenii ar fi înţeles că aceştia conduc primăriile ca pe propria lor moşie. Oamenii nu au informaţii despre prietenii şi rudele adăpostite în administraţie, pe salarii serioase şi care toacă în mod generos frunza la câini.

De asemenea, locuitorii nu ştiu nimic nici despre veniturile locale şi nici despre modul în care se cheltuiesc aceşti bani, deşi banii sunt luaţi din buzunarul lor. Secretizarea unor asemenea informaţii le-a permis celor din PSD să risipească zeci de ani banii comunităţilor, fără să lase nimic durabil în urma lor. În aceste condiţii, să ne mai mirăm oare că şi în anul 2020 se fac achiziţii la preţuri supra-estimate şi de 3-4 ori? Să ne mai punem întrebarea de ce la licitaţii publice se prezintă doar unele firme şi numai unele câştigă acele lucrări? Numai aşa putem să înţelegem când vedem în unele localităţi lucrări începute şi niciodată terminate sau investiţii de mântuială, care nu durează nici măcar cât un mandat de primar. În această situaţie inacceptabilă se află şi Municipiul Craiova şi nu de ieri sau de azi, ci de ani de zile.

Deşi administraţiile PSD au avut în ultimii zece ani la dispoziţie bugetele locale generoase, banii au fost risipiţi şi drenaţi în buzunarele clienţilor de partid. Toate firmele care au câştigat licitaţii organizate de Primăria Craiova au ramificaţii în marea familie PSD. Practic administraţia municipală a distrus şansa la dezvoltare pentru Capitala Olteniei. Spun acest lucru uitându-mă comparativ la municipiile cu administraţie liberală din Cluj, Oradea sau Alba Iulia. Oricine poate să constate că aceste municipii cu primari PNL sunt total transparente. Aşa au reuşit să ajungă din urmă oraşe puternice din Vestul Europei. La polul opus se află Craiova, care încă are sute de străzi neasfaltate, mii de locuinţe fără apă curentă şi canalizare şi cea mai precară infrastructură de transporturi de la Sud de Carpaţi. Am convingerea că la alegerile din 27 septembrie românii vor decide să igienizeze România de PSD şi să dea administraţiilor locale un suflu nou pentru dezvoltare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.