Deputatul USR Tudor Pop, membru în Comisia pentru sănătate din Camera Deputaților, formulează 11 măsuri pe care Guvernul trebuie să le ia pentru ca sistemul de sănătate să reziste.

„O parte din aceste măsuri sunt cerute de situația actuală. Altele se regăsesc în soluțiile propuse de USR în perioada stării de urgență. Unele sunt de bun simț și am primit asigurări de la guvernanți că se vor rezolva încă din aprilie. Altele sunt mai dificil de gestionat din cauza infrastructurii precare și a deficitului de personal. Este o listă deschisă, perfectibilă, mai ales că în cazul personalului medical nu putem găsi sau pregăti peste noapte medici infecționiști, epidemiologici sau de Terapie Intensivă, dar putem face măcar acum pași în direcția respectivă. Dar, resursele pe care le ai la dispoziție nu sunt totul, modul în care planifici și te organizezi, modul în care comunici, fac diferența și te pot ajuta să supraviețuiești într-un război de uzură”, declară deputatul USR.

În lipsa unor intervenții clare și eficiente din partea autorităților, cazuri precum cele ale tinerei de 21 de ani din Argeș care a murit după ce a fost plimbată de la un spital la altul în căutarea unui ventilator și ale pacienților care așteaptă pe holurile spitalelor în lipsa reactivilor pentru testare ar putea fi la ordinea zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.