Cu cât se apropie alegerile prezidenţiale din acest an, cu atât preşedintele Klaus Iohannis îşi depăşeşte tot mai mult atribuţiile conferite de înalta sa demnitate.

De câteva luni bune, şeful statului ignoră cu desăvârşire prerogativele constituţionale ale funcţiei sale, şi, pentru a suplini lipsa de acţiune şi viziune de pe întreg mandatul său de până acum, consideră că este mai potrivit acum să ia ochii românilor cu discursuri politicianiste, populiste, şi, mai mult, fără nicio legătură cu anumite subiecte de actualitate.Ultima astfel de „ieşire din decor” a chiriaşului de la Cotroceni s-a petrecut săptămâna trecută, în plenul reunit al celor două camere parlamentare, cu ocazia şedinţei solemne organizate de Parlament pentru aniversarea a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de la actul de înfiinţare a Alianţei Nord-Atlantice.

Fără să spună niciun cuvânt aproape despre însemnătatea prezenţei României în Alianţa Atlanticului de Nord, Klaus Iohannis şi-a dat jos haina de preşedinte şi a îmbrăcat-o pe cea de candidat pentru un nou mandat, susţinând un discurs în care nu a găsit altceva mai nimerit şi „la subiect” de spus în afara unor atacuri nedemne şi total exagerate la adresa majorităţii parlamentare a PSD şi a activităţii Guvernului!Desigur, demersul electoral al preşedintelui ar putea fi de înţeles, însă modul, locul şi momentul în care domnia sa a căzut de cuviinţă să îl etaleze a fost unul cu totul şi cu totul deplasat!

Era vorba despre o şedinţă parlamentară solemnă, în care subiectul abordat se referea la calitatea României de membru NATO şi la beneficiile incontestabile ai acestor ani pentru ţara noastră, în calitate de graniţă a Alianţei cu estul conflictual al Europei.

În schimb, domnul Iohannis a ţinut morţiş să arate românilor că el este candidat la preşedinţie, şi cum ar fi putut să facă aşa ceva decât atacând PSD şi reuşitele programului nostru de guvernare!Românii trebuie să ştie adevărul, iar adevărul este de partea Guvernului şi a majorităţii parlamentare.

Nu a existat până acum niciun fel de modificare a legilor justiţiei penalizată de Curtea Constituţională, nu a existat niciun „asalt” la adresa statului de drept, nu există niciun act normativ, guvernamental sau parlamentar care să favorizeze pe cineva!În realitate, rezultatele aplicării Programului de guvernare a partidului nostru înseamnă măsuri concrete pentru dezvoltarea şi modernizarea ţării, iar creşterea economică susţinută din ultimii doi ani are ca efect bunăstarea mult aşteptată de oameni.

Am majorat salariile şi pensiile, am creat locuri de muncă, am dinamizat investiţiile, am luat măsuri care să menţină tinerii în ţară, am susţinut agricultura, întreprinderile mici şi mijlocii, clasa de mijloc, precum şi familiile, tinerii şi copiii. În toate domeniile economice şi sociale, PSD a reuşit până acum să se ţină de cuvânt şi să demonstreze că guvernarea noastră este îndreptată exclusiv pe satisfacerea nevoilor oamenilor, iar românii constată aceste realizări în propriile buzunare şi în creşterea calităţii vieţii lor de zi cu zi.

Cu siguranţă, aceste realităţi sunt deranjante pentru preşedinte şi pentru partidele care încă îl mai susţin…După ce în cei patru ani de mandat nu a făcut absolut nimic notabil, şeful statului s-a trezit acum şi a decis să blocheze activitatea Guvernului! A ţinut România fără buget săptămâni în şir, şi astfel fapt ce a determinat întârzierea majorării alocaţiilor copiilor, votată de majoritatea parlamentară PSD.Domnule preşedinte, românii nu mai pot tolera minciunile şi manipulările dumneavoastră! Se apropie decontul mandatului şi vă înţelegem supărarea! Tic-tac, tic-tac…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.