Voi reduce taxa pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol

Deputatul PNL Claudiu Răcuci susţine că orice român care ar vrea să demareze o afacere cinstită în România se loveşte din prima zi de taxe uriaşe şi de piedici birocratice, deşi niciuna dintre acestea nu au o explicaţie logică şi anunţă că va iniţia de urgenţă o propunere legislativă pentru diminuarea taxei pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol:„Voi propune, în cel mai scurt timp, poate chiar săptămâna viitoare, reducerea taxelor pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol.

Astăzi, cine vrea să facă o investiţie mică pe 1 ha de teren, trebuie să plătească până la 40.000 de lei numai taxa pentru scoaterea terenului din circuitul agricol. În cele mai multe părţi din ţară, această taxă este şi de 4 ori mai mare decât valoarea de achiziţie a terenului. Cetăţeanul cumpără terenul cu 10-20 de mii de lei şi dă statului 50-60 de mii de lei pe taxe care nu au nicio justificare.

Alături de banii plătiţi pentru scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a terenurilor aflate în extravilan, cetăţeanul mai trebuie să plătească o listă lungă de taxe şi impozite: aviz special de la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, documentaţii peste documentaţii, extrase şi certificate, care mai înseamnă costuri suplimentare care se ridică la alte zeci de mii de lei.

Prin proiectul meu taxa va scădea de la 4 lei/m2 la 0,4 lei/m2 pentru terenurile din clasa I, cu scădere similară şi pentru celelalte categorii de terenuri, şi de la 2 lei/m2 la 0,2 lei/m2 pentru terenurile din categoria 5. De parcă nu ar fi suficient că în România abia se mai fac investiţii private, că abia mai avem capital autohton, Guvernul descurajează şi prin taxele aberant de mari, pe care le încasează, însă nu ştim la cele le utilizează, pentru că drumuri rapide nu avem, spitale noi nu avem, iar şcolile sunt la fel de vechi ca acum 30 de ani.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.